Arkiver

HardwareNyhederRobot

Sky-Watch giver fugleperspektiv

Fra en ide der opstod ved minerydnings aktiviter, i Afrika, med Folke Kirkensnødhjælp, til en quadcopter, som er anvendelig i pressede og operationskritiske missioner.

Sky-Watch er fra Støvring, tæt på Aalborg, og har været i gang med udviklingen af Huginn X1 i næsten 4 år. Navnet på quadcopteren, Huginn, er opkaldt efter en af Odins to ravne, fra nordisk mytologi, som flyver rundt i Midgård og giver information til Odin. På samme måde som Huginn X1:

“Tanken var at lave noget som kunne give et fugleperspektiv på hvad der sker nede på jorden.” Sky-Watch Business Development Manager Michael Messerschmidt.

Det nordjyske team bag Sky-Watch rummer en bred vifte af tekniske kompetencer fra kommunikationsteknologi til mekanik til PCB design og, vigtigst af alt:

“Et kæmpe drive og evnen til at skabe en masse positiv energi omkring projektet som har skabe troen på at projektet ville lykkes” Sky-Watch A/S Michael Messerschmidt Business Development Manager.

Deres fokus har ændret sig flere gange gennem tiden, og de undervurderet, hvor svær den tekniske opgave var for at få produktet til at virke overalt på kloden. I øjeblikket er deres fokus at få de første referencer samt færdig lave produktet, der virker hver gang og overalt i verdenen.

Ikke bare et stykke legetøj
Ardrone 2.0 er en anden producent af quadcopter, men hvor deres fokus er at lave et produkt som legetøj, som kan styres via ens iPhone eller Android, fokuser Sky-Watch på operationskritiske missioner. I fx rednings- og forsvarssituationer, hvor en helikopter vil være upraktisk og dyr kan en autonom quadcopter som Huginn X1 være afgørende i form af at indsamle information hurtigt og effektivt.

Trendsonline ønsker jer held og lykke og vi glæder os til at se jer fra oven.

Skriv et svar