Arkiver

Nyheder

Contracept.io revolutionerer læge-patient forholdet!

I fire dage har p-pille app’en eksisteret – og 10.000 har allerede downloadet den fra App Store. Trendsonline har talt med en af mændene bag, IT-iværksætter og praktiserende læge Imran Rashid, der her blandt andet fortæller, hvorfor en p-pille app er en rigtig god idé….

Den blev launchet lørdag d. 16. november som en betaversion. Søndag d. 17 november brugte startup virksomheden Contracept.io’s co-foundere Imran og Paw 100 kroner på at reklamere på Facebook – og nu, fem dage senere, downloades app’en gennemsnitligt af 10 kvinder i minuttet.

”Vi ville gerne opbygge et lean startup, og derfor teste vores idé af i en beta version, før vi tager til USA d. 1.dec, hvor vi skal på Scale IT. Så kunne vi også sige derovre, at vi allerede er i gang med at teste. Så jeg spurgte nogle af patienterne i min klinik, om de ville agere betatestere – vi troede seriøst kun at vi ville få feedback fra omkring 10-15 stykker!” Fortæller Imran.

Alle med en Iphone IOS 7 kan installere p-pille app’en. Og siden i lørdags har den ligget top tre i HELE App Store! ”Med den fart det har lige nu, har vi 30 000 brugere inden 1. December. Et sindssygt tal, som ingen af os havde drømt om!” forklare en lettere overrasket Imran, mens han fortsætter:

”Vi har allerede fået en masse feedback, og da vores app kun er en beta version, melder kvinderne lige nu tilbage med småfrustrationer og ideer til, hvordan vi kan videreudvikle den. Vi har i app’en indbygget et feedback modul, så vi løbende kan sende surveys til kvinderne og sende pushbeskeder ud til alle 10.000, når vi har brug for deres feedback på fx kommende features, UI mv. På den måde bliver vores udviklingsproces også et redskab til at skabe et digitalt framework, der gør op med den konventionelle og analoge verden. Her skal en læge jo i dag igennem en masse papirarbejde for at finde frem til brugerens data. Vores app systematiserer denne proces og gør dialogen ultraeffektiv. Og på samme måde har vi hele tiden fat i og kan co-create med vores brugere, hvorved det vitterligt bliver deres produkt. Vores filosofi efter beta-releasen er udelukkende at udvikle 100% datadrevet.”

Og noget tyder på at Imran og Paw har fat i den lange ende.

“Vi får adgang til at tracke patienten fra det sekund hun forlader apoteket med sine piller i hånden. Vores app giver adgang til sundhedsvæsenets ”black box”, nemlig når patienten er overladt til sig selv og sit medicinindtag.”

Problematikken om hvorvidt folk tager deres medicin kaldes compliance eller adherence, og er en af de største udfordringer i sundhedsvæsenet. I USA bruger staten fx hvert år 12,5 mia. $ på konsekvenserne af dårlig compliance ift. p-pilleforbrug. “Hvis vores app kan blive en forløber til at være med til reelt at påvirke patienternes adfærd er vi godt i gang med en sundhedsmæssig revolution!” slutter han.

RAPAW_photo

Trendsonline har kriblen i fingrene af begejstring af, at se et team tage fat i noget ordinært som en p-pille, eller medicin generelt – der kan informere tilbage til et system.

På den måde blive systemet klogere og bedre for både læger og patienter – og dermed samfundet.

Godt gået! Vi følger med.

1 kommentar

Skriv et svar