Arkiver

Nyheder

FitBird – digital fedtforbrænding med skræddersyet træning!

FitBird blev launchet i august 2013 og Trendsonline byder hermed op til startup dans med Thor og Casper. Vi har stillet teamet et par spørgsmål om deres rejse.

”Ambitionen bag er ganske simpel men dog meget ambitiøs. Målet er at ”disrupte” fitness-industrien ved at tilbyde brugeren alle fordelene ved personlig træning til en brøkdel af pris – uanset hvor og hvornår de har lyst til at træne.”

Trendsonline er nysgerrige på tilbuddet og har derfor spurgt ind til konceptet – og det viser sig at de to herre taler af erfaring.

1608757_10153713380905176_129558913_n

”Med vores mange år som trænere i baggagen ved vi at der er fire ingredienser der SKAL være til stede for at opnå brugerens sundheds- og træningsmål:

  • Træning: et effektivt og skræddersyet træningsprogram. “One size definitely does NOT fit all!”
  • Vaner: hjælp til at skabe sunde varige vaner. “Diets work for a couple of weeks and then you’re back to square one or worse. Habits are the new black and will last a lifetime! Diets are SO 2013!”
  • Ekspertise: adgang til eksperter, der kan besvare ens spørgsmål. “People often try to find information online– but finding good info online is basically like trying to sift pee out of a pool!”
  • Ansvar: at blive holdt ansvarlig for de mål man sætter sig. “Accountability is paramount! If nobody holds you accountable your chance of success is minuscule!”

1579965_10153713383530176_2024356351_n

 To fitte fugle og Excel

FitBird er foundet af Casper Kold og Thor Wowk Larsen, der begge har beskæftiget sig med træning i mange år. Efter at have arbejdet sammen i CrossFit Copenhagen og set det vokse til verdens største CrossFit-kæde drømte de om at starte deres eget iværksættereventyr. Uden nogle formelle business-kompetencer blev de enige om at tilbyde deres coaching service online og sidenhen se på muligheden for at lave en app.

FitBird.com blev lanceret 1. August 2013 og qua et bredt netværk lykkedes det at sælge servicen fra dag ét. Til at starte med var hele systemet meget kompliceret og folks træningsprogram blev lavet i Excel og sendt til dem som pdf. Sidenhen er systemet flyttet over på Google drive, hvor folk kan tilgå deres programmer, logge deres træning mens de er i gang, se øvelsesvideoer, skrive kommentarer og logge deres vaner.

Det har de lært

”I bagklogskabens lys viste det sig at det er en lean startup-/MVP-tilgang, der er anvendt men det er nu nok mere held end forstand. Til dato har over 100 brugere været igennem et 3 måneders Mobile Coaching-forløb, og feedbacken er meget positiv.

På trods af at der endnu ikke er en app, er brugerne meget glade for FitBirds service, dette giver Casper og Thor håb for fremtiden.

”Vi arbejder på den næste milepæl – en web-app. Dette vil ikke blot give brugerne samme funktionalitet som i dag (og mere til), men også en brugeroplevelse der er 1000% mere lækker end det nuværende! Forhåbentligt kan vi have app’en klar til beta-test omkring medio april.”

Gode erfaringer med Health 2.0 London

I november var de begge til Health 2.0 i London, hvor de bl.a. rendte ind i Michael Nørkjær fra IDIFY, læs trendsonlines beretning om IDIFY på Health 2.0 her. Selv om FitBird beskæftiger sig med det, der bedst beskrives, som det de selv kalder Fitness 2.0, så var det en meget inspirerende og lærerig oplevelse at deltage.

”På konferencen blev det meget tydeligt for os at vi har fat i det helt rigtige. Interessen for individualiserede sundhedsløsninger eksploderer og det samme gør hele ”quantified self”-området som wearable tech, big data, gamification og fokus på vaner. I fht. devices/wearable tech er det vores håb på sigt at integrere vores app med et/flere af dem.

I dag har vi en value proposition, der er betinget af at brugeren er villig til at indtaste/logge hvad de laver. I fremtiden vil vi se devices, der gør det automatisk. Det betyder at brugeren ved hjælp af sit device får logget præcist hvad de laver mens de træner (hvor mange gentagelser af hvilken øvlse, i hvilket tempo, hvor langt, hvilken intensitet osv.).

Derudover vil det selvfølgeligt også monitorere hvor meget de bevæger sig i løbet af dagen, hvordan de sover, deres stress-niveau osv. Ved at visualisere det på en nem og overskuelig måde vil man kunne give folk en unik indsigt i deres sundhedstilstand 24/7-365. Et device tilknyttet app’en vil give en uhørt mængde data som vi ønsker at hjælpe brugeren med at tolke og forstå. Dataene er i sig selv ikke meget værd, men FitBird vil via app’en og de tilknyttede trænere kunne tolke dette for brugeren og give dem feedback og præcise anbefalinger og forbedringsforslag.

Til sidst, men ikke mindst er drømmen at bruge gamification til at engagere brugerne og give den mulighed for udfordre venner, familie og arbejdskolleger of yde et gensidigt positivt socialt pres.” Slutter Thor.

Trendsonline tilslutter sig, og ser frem til april – fly bird fly.

1608808_10153713384220176_1092778075_n

 

1 kommentar

Skriv et svar