Arkiver

Nyheder

Danske Idify deltog i Health 2.0 i London

Michael Nørkjær fra danske Idify talte på dette års Health 2.0 konference London. Health 2.0 Europe 2013 er den europæiske udgave af det globale Health 2.0 initiativ, der skal styrke innovationer indenfor health og healthcare. På Health 2.0 hjemmesiden definerer de deres initiativ.

“Health 2.0 promotes, showcases and catalyzes new technologies in health care. We do this through a worldwide series of conferences, code-a-thons, prize challenges, and more. We also have the leading market intelligence on new health technology companies.”

Danske Idify blev efter et års forberedelse grundlagt i januar 2013 af Michael Nørkjær og Karsten H. Brønnum. Idify hjælper mennesker med demens og deres pårørende til øget livskvalitet i takt med at sygdommen udvikler sig. Dette i form af en specialbygget tablet computer med helt nyudviklet software. En dertil udviklet app hjælper mennesker med demens og deres nærmeste til at genskabe erindringer og livshistorier, som er anerkendt af videnskaben som muligvis det mest effektive middel til at afbøde og mildne det voldsomme tab af livskvalitet, som demente og deres pårørende oplever.Idify-koncept

Vi har stillet Michael og Karsten et par spørgsmål om deres indtog på den internationale tech startup scene.

Hvordan blev Michael taler på konferencen?

“Det startede igennem netværket. Vi henvendte os til London-arrangørerne og havde en halv times pitch med dem på Skype. Et par dage efter vendte de tilbage og inviterede os, og vi valgte altså, at det var Michael, som skulle tage af sted.

Det var også en del af overvejelserne, at Michael er halvt så gammel som mig, og på den måde når bedre ud til publikum som jo i vid udstrækning er omkring på hans alder. Desuden er jeg en rigtig iværksættertype på godt og ondt – og kan somme tider begejstres lidt for meget. Michael er mere teknisk/forretningsmæssigt orienteret og kan i sidste ende bedst kommunikere Idify til netop dén målgruppe. Dette er i øvrigt noget vi er helt enige om. Vi er gode til at udnytte og forstå hinandens styrker.”

Hvad får Idify ud af at være med på Health 2.0?

“Dialogen med andre aktører er en effektiv ”darling killing” – nye øjne fra folk der generelt interesserer sig for det marked vi er i, er meget værdifuldt.

For det første en masse erfaring og feedback fra branchen. Vi var også med på Health 2.0 i Silicon Valley tidligere i år. Vi har fået bekræftet, at Idify er first mover globalt, og vi har igennem konferencen kunnet etablere et internationalt netværk.”

Hvad er Idify’s fremtidsplaner?

“Vi har fået vores basisversion udviklet i Indien – og det har vi været glade for. Men det bringer os også i nogle tekniske problemstillinger, som vi ikke er eksperter i.

Vi har derfor nu stærkt brug for at få tilknyttet en eller flere programmører, som kan køre projektet på en mere teknisk professionel måde end vi selv har viden til. Vi leder efter den eller de rette, som vil gå ind i projektet på samme måde som os: Dvs. medejerskab og 24/7 iværksætter-spirit – og tålmodighed til at vente med at hæve løn, til der er råd til det, som det også har været kendsgerningen for os selv siden starten.

Tilgangen til markedet er allerede i gang: Vi er inde i Danmarks næststørste og mest anerkendte offentlige demens-plejeorganisation. Derudover er Idify på vej ind i en landsdækkende privat organisation og ved at igangsætte samarbejder med andre offentlige organisationer. Samtidig er vi ved at teame op med en af Skandinaviens førende og mest anerkendte organisationsudviklere inden for den primære sundhedssektor (plejen) med særlig fokus på demens.

Vi er også i gang i et netværk med tre andre europæiske virksomheder om at indgå i en statslig totalløsning i et andet EU-land.

Sideløbende har vi udviklet en særlig slutbruger-version som skal være licensbåret på Nettet og suppleres med download til tablets og smartphones. Det bliver offentliggjort lige om lidt – vi skal lige have fikset de sidste bugs. No big deal, men somme tider er der langt til Indien…”

 

Vil du følge Idify yderligere, følg da med på deres Facebook profil.