Arkiver

Nyheder

Smart app lader dig konkurrere med dine træningsmakkere

Race by Hearts er den eneste iOS app, du kan forbinde til et pulsbælte og dele din puls med andre brugere i samme lokale i real time. Det lyder interessant og Trendsonline har derfor interviewet founderne bag.

RacebyHearts_MortenBoye2ea226b

De hedder Tobias og Morten og er tidligere studiekammerater fra Aarhus Universitet. At sammensætte en iOS app og et pulsbælte, er ikke det eneste Race By Hearts kan.
Ideen kan ligeledes forbinde andre brugere af app’en og give mulighed for at dele sin puls og sin træningsintensitet, mens man træner.
“Dette tilføjer et socialt og kompetitivt element til f.eks. holdbaseret cardiotræning. Derudover kan app’en selvfølgelig også lagre dine workouts og vise statistik efterfølgende,” forklarer Morten.
De fik ideen til app’en da de gennem længere tid havde gået til spinning sammen og var begyndt at konkurrere om hvem der kunne køre med mest belastning og hvem der kørte de hårdeste spurter. Morten fortsætter,
“Vi havde ikke nogen måde at måle det på. Så vi tænkte at vi kunne bruge vores iPhones (som på dette tidspunkt kunne forbinde til et pulsbælte via en dongle) og begyndte at eksperimentere med en app.”

iTunesArtwork@2x

Hvilke udfordringer løb i på i udviklingen af jeres idé?
  1. At finde den rigtig forretningsmodel / prisleje
  2. Afhængigheden af 3. parts software/hardware hvilket b.la. skaber en høj indgangsbarriere for visse potentielle brugere (et pulsbælter koster 450kr+)
  3. Få spredt budskabet om Race By Hearts
Hvis i skulle give andre app udviklere og entrepreneurer tre gode råd – hvad ville disse være?
  1. Lancer app’en tidligt. Den skal naturligvis fungere 100%, men man kan altid tilføje og forfine features senere hen. Især hvis man har en unik ide, skal man ikke vente for længe med at sætte den i søen.
  2. Lav noget ordentlig markedsføring af app’en. Vores app levede sit eget liv i lang tid, fordi vi ikke lavede noget aktiv markedsføring.
  3. En app bliver aldrig færdig. Man finder hele tiden ting man gerne vil forfine og forbedre.
Hvordan ser fremtiden ud?
På den korte bane har vi et par opdateringer vi skal have gjort færdige, bl.a. upload af workouts til RunKeeper og posting til Facebook. På længere sigt har vi arbejdet med et par forskellige varianter af Race by Hearts, som hver især retter sig mod en anden målgruppe end nu, men som stadig har pulsdata som omdrejningspunkt. Der er dog nogle forretningsmodeller som vi skal have styr på inden vi går for langt i disse retninger.

App’en er ydermere sat ned i pris på App store, fra 25 kr. til 7 kr.

Trendsonline arbejder lige nu på, at teste Race By Hearts!

 

SC0_R4          SC1_R4          SC2_R4

Skriv et svar