Arkiver

Nyheder

Månedens G2C iværksætterprofil – Lea Stenfeldt Elmvang

Gate to Create (G2C) er en non-profit studenterdreven organisation med en vision om at skabe en entreprenant kultur på tværs af de danske videregående uddannelser. G2C samler og styrker de studenterdrevne netværk og foreninger ved at bygge bro til resten af økosystemet. Månedens G2C iværksætterprofil udvælges af G2C fra deres medlemsorganisationer.

Gate to Create bringer februar måneds iværksætterprofil – Den anden i en række, hvor vi stiller skarpt på særlige profiler i Danmark inden for iværksættermiljøet. Denne gang er det Lea Stenfeldt Elmvang, der er i skudlinjen.

G2C-LeaElmvang

Lea Stenfeldt Elmvang er Formanden (kvinde) for StartIT Aarhus, samtidig med at hun kører nogle spændende sideløbende projekter.

Lea indtræder i entrepreneurmiljøet
Alting har et udgangspunkt. For Lea var det kulminationen af flere uddannelser, der til sidst banede vejen for den rigtige sti. Lea udtaler:

“Har altid gerne vil have mit eget. Jeg var tidligere tilknyttet forskellige uddannelser, inden for bl.a. salg og design, men endte med indkøb. Kom så ind og sad i en designvirksomhed i Herning. Det førte til uddannelse Entrepreneurship på TEKO – Design & Business School.”

Herefter tager livsstilen og passionen for entrepreneuship fart, og i november 2012 deltog Lea i sin første Startup Weekend. Det fik et yderst positivt udfald:

“Vores team vandt for “Mest innovative ide”. Vores produkt var en app tilegnet børnehave og pædagoger. Et substituerende produkt, der skulle erstatte opslagstavler og white board ved at kunne foretage elektronisk registrering af børn og dagsaktiviteter. Disse data kunne så lagres til senere brug. Al databehandling skulle naturligvis foregå elektronisk, så tablets eller lignende ville være en nødvendighed.

Vi endte med et møde med Aarhus Kommune, hvor ideen blev præsenteret, og stemningen var positiv, men app’en skulle i højere grad være udviklet. Projektet er så småt gået i stå siden hen.”

Det personlige projekt – “Ideen om at lave en velkomstpakke”
Leas personlige projekter kræver mange af hendes ressourcer. Men det er intet problem, eftersom Lea brænder for ideen. Hendes koncept “HI BY” Aarhus er langt fremme i processen og er at se på videregående uddannelser i Aarhus-området. “HI BY” er kort fortalt en velkomstpakke til nye studerende på videregående uddannelse, en “Tilflytterpakke” kan man kalde det.

G2C-1

Lea uddyber:

“Konceptet ”HI BY Aarhus” udspringer af min egen tilflytter-oplevelse. Jeg flyttede til Aarhus for 2 år siden, hvor jeg på daværende tidspunkt intet kendte til byen. Desuden havde jeg ikke det store netværk heroppe. Det er først nu efter 2 år, at jeg er mere tryg i byen, har fået et større netværk og større kendskab til byen.

Da jeg langt fra er den eneste som flytter til byen for at studere, tænkte jeg, at der måtte da være andre, som havde samme oplevelser som mig. Derfor fandt jeg ideen om at lave en velkomstpakke fra byen ret nyttig og tiltrængt, da man sjældent på skolerne får andet info end, hvad der er skolerelateret,”

siger Lea, der mener, at trivslen i den nye by er mindst lige så vigtig som på skolen.

“Velkomstpakken indeholder derfor en velskrevet informationsbog, hvor de tilflyttende studerende kan finde svar på deres spørgsmål såsom; hvor de kan finde de studievenlige cafeer, dyrke deres sport, møde nye mennesker, få kulturelle oplevelser mv.

Pakken indeholder også fribilletter og gode rabatter specialt lavet til de nye studerende fra byens mange udbydere.

Velkomstpakken lægger meget op til, at de skal tage ud i byen sammen, benytte sig af rabatterne, hygge sig og lære hinanden bedre at kende udenfor klasselokalets fire vægge”.

Hvad er der i støbeskeen?
Ydermere har Lea et nyt koncept undervejs. “Kulturgaven” er navnet, som hun vil drive med en partner. Kulturgaver muliggør, at du som studerende eller normalperson kan abonnere på en “kulturpakke”, der giver dig adgang til forskellige aktiviteter i nærområdet.

G2C-2

Lea udtaler om Kulturgaven:

Eftersom jeg oplevede, at velkomstpakken blev ret attraktiv, og jeg samtidig blev spurgt om, hvorfor ikke-studerende, ikke også kunne få muligheden for at få sig sådan en pakke og støtte op om sit nærmiljø og opleve kulturen i byen til en god pris.

Herefter begyndte jeg at lege med ideen om Kulturgaven, som både skulle henvende sig til den lille dreng/pige på 13 år, samt den ældre kvinde/mand på 80 år.
Kulturgaven vil indeholde alt fra fribilletter og rabatter til fodbold, ishockey, teatre, musiksteder, biografer, lokale butikker mv.

Kulturgaven vil indebære et surprise moment “A taste of Christmas”, som vi beskriver det, idet at man ikke vil kunne se, hvad der er i pakkerne fra gang til gang. Kulturgaven er en udspringer af HI BY-konceptet, og vil kunne findes i din postkasse 2 gange om året.
Kulturgaven forventes at kunne bestilles over nettet fra og med August år 2014. Hjemmesiden forventes at stå klar til April år 2014.”

Prisen for Kulturgaven er endnu ikke oplyst, men vi hører fra en kilde tæt på projektet, at de for studerende kommer til at ligge i et prisleje, der svarer til en en Big Mac menu.
Vi venter i hvert fald i spænding på, at Kulturgaven bliver lanceret.

Hvad betyder et nationalt samarbejde for driften af StartIT?
Som tidligere beskrevet er Lea formand for StartIT Aarhus. Det betyder ligeledes, at hun bruger organisationen Gate to Create (GtC) som sparringspartner, når det kommer til at række videre ud i det entreprenante miljø.

GtC har et velfungerende og positiv samarbejde med StartIT Aarhus, hvilket bl.a. har betydet at Lea og resten af organisationen i Aarhus kan drage nytte af de forbindelse GtC kan facilitere. Har det værdi?

G2C-3

Ja, naturligvis. Det kommer nemlig i forlængelse af Leas fremsigtede strategi med StartIT Aarhus, der er at etablere samarbejde med forskellige organisationer. Lea udtaler:

“Jeg har så mange planer, men tiden er desværre begrænset. Jeg har projekter der går fra et samarbejde med KMPG til et muligt samarbejde med Venture Cup, Idea Competition, hvor vi (red. StartIT Aarhus) kunne facilitere workshops og få gennemarbejdet ideer og forretningsplaner, en slags Mini Startupweekend.”

Pointen med at være iværksætter
Hvorfor overhovedet arbejde med iværksætteri, både via dine egne upcoming virksomheder samt være formand for StartIT Aarhus?

“Det er jo sjovt, ellers havde man ikke gjort det. Iværksættere har svært ved at finde ro ved én ting, man vil gerne have flere aktiviteter i gang samtidig. Iværksættere er fantastiske til at sætte ting i gang, men har svært ved at afslutte dem”.

Men hvorfor arbejde “frivilligt”, når man har så mange andre aktiviteter?

“Stillingen i StartIT er lønnet, men selvom den havde været ulønnet, vil jeg have søgt den alligevel. Jeg vil gerne have erfaring med ledelse, og hvordan man motiverer ens medarbejdere, uden at pengeposen altid skal være det lokkende element.

Løn er naturligvis vigtigt for medarbejdere, men andre motivationsfaktorer er også essentielle for at holde dem i jobbet. Hvor meget kan man tildele en frivillig af arbejdsopgaver og hvilke? – Eftersom det i høj grad handler om personligt engagement. Det er en læringsproces at arbejde med ledelse og motivering, som man kan tage med i ryksækken.”

Vi ser frem til Leas projekter og håber, hun kommer videre med HI BY, så studerende på nationalt plan kan nyde godt af de attraktive tilbud mm.

Hvis du vil læse mere om StartIT Aarhus, kan du tjekke deres hjemmeside her eller deres Facebook-profil her.

Du sidder måske tilbage og tænker, hvad er Gate to Create egentlig! Det kan du finde ud af her.

Editeret og produceret af Henrik Hoffmann. Skal du have profileret dig selv i marts 2014? Skriv en mail til mig på henrik@gatetocreate.dk, så kan det være, du har den profil, vi søger, til næste Iværksætterprofil.

Gate to Create (G2C) er en non-profit studenterdreven organisation med en vision om at skabe en entreprenant kultur på tværs af de danske videregående uddannelser. G2C samler og styrker de studenterdrevne netværk og foreninger ved at bygge bro til resten af økosystemet. Månedens G2C iværksætterprofil udvælges af G2C fra deres medlemsorganisationer.

Skriv et svar