Arkiver

E-handelNyheder

E-wire konkurs?

Det ser ud til at e-wire her til aften har valgt at lukke forretningen. En nyhed der helt sikkert vil påvirke en lang række mindre danske e-købmænd.

Der er meget sparsomme med information omkring lukningen. Det eneste de siger er at vi får mere info på mandag. På twitter bliver beskeden her til aften kommenteret flittigt blandt e-handelseksperter.

Men bottomline er at hvis du har e-wire som betalingssystem, bør du nok få sat et nyt op hurtigt. Det mest oplagt er nok en paypal betalingsgateway, da Nets som de fleste ved, har en længere behandlingstid.

I følge epn.dk så er der ingen redning fra indskydergaranti ordning for webshops der måtte have penge til gode ved e-wire, da de kun er registreret som en virksomhed med “begrænset tilladelse til udbud af betalingstjeneste”. Det betyder kort fortalt at de penge kunder måtte have stående ikke er dækket. Det betyder at eneste mulighed er for at dække tabet, er at indgive et krav til konkursboet.

Du kommer til at sende varer uden betaling
Når kunderne har betalt på webshoppen, har de sådan set betalt. Derefter er det webshoppens ansvar at pengene står ved e-wire. Det betyder at alle ordre der er behandlet gennem e-wire stadig skal sendes, til trods for at shoppen måske ikke får pengene fra e-wire. Det vil sige at tabet skal bæres af webshoppen alene.

Skriv et svar