Arkiver

E-handelNyheder

Generation Z skal skabe fremtidens e-handel

eBay Danmark og Mjølner Informatics giver de købedygtige brugere ordet, når fremtidens e-handel skal skabes. De to virksomheder har nemlig inviteret efterskoleelever på en innovationslinje til en workshop, for at finde elevernes svar på, hvad en god e-handel er, hvem de helst vil handle med, og hvordan et digitalt håndslag ser ud.

Digitale designere, udviklere og programmører vil efterfølgende gøre elevernes ideer til virkelighed på kun tre dage.

De bedste løsninger kommer fra brugerne selv
Generation Z er på vej og de er købedygtige. Det er derfor også tid til, at vi begynder af skifte fokus fra generation Y til Z, så vi er klar til at ramme de første ægte digitale indfødte på de rigtige kontaktpunkter. Den unge målgruppe mellem 14 og 19 år – er målgruppen for de produkter eBay Danmark og Mjølner Informatics vil skabe. Derfor er det også dem, der får ordet i ide og innovationsfasen.

[quote_box_center]”Vi er en handelsplads for brugerne og mellem brugerne, og derfor tror jeg, at de bedste produkter skabes ved at inddrage brugerne helt fra den spæde start af produktudviklingen,” forklarer CTO hos eBay Danmark, Flemming Laugesen.[/quote_box_center]Ifølge software- og designhuset Mjølner Informatics, er brugerinvolvering et vigtigt redskab i udviklingen af nye produkter og services:

[quote_box_center]”Produkter og services baseret på grundige brugerundersøgelser er typisk langt bedre og mere holdbare end dem, vi kommer frem til hjemme på kontoret. I stedet for at gætte på, hvad de unge vil have og potentielt ramme helt ved siden af, sætter vi dem i scene for at sikre, at vi rammer plet,”forklarer Mikkel Yde Kjær, der er Manager af Mjølner Informatics’ mobilafdeling[/quote_box_center]

Som en afslutning på mandagens innovationsworkshop kåres de bedste koncepter og ideer. Med afsæt i disse starter det følgende hackathon. Et event, hvor programmører og digitale designere arbejder sammen om at realisere elevernes ideer. Målet for eBay Danmark og Mjølner Informatics’ hackathon er et færdigt produkt, der kan blive en del eBay Danmarks produktudvalg.

[quote_box_center]”Vi tror og håber på, at de mange timers direkte sparring og dialog med brugerne munder ud i et konkret produkt eller i hvert fald en idé, der kan bygges på, og derfor ser vi også et stort potentiale i den slags events,” fortæller Flemming Laugesen.[/quote_box_center]

Brugervenlig it er det fælles mål
Det firedags hackathon, der er en del af festivalen Internet Week Denmark, er langt fra eBay Danmark og Mjølner Informatics første fælles projekt. Partnerskabet mellem de to virksomheder er stærkt og sammen har de bl.a. udviklet apps til eBays danske forretninger, BilBasen og DBA. Det fælles mål om at sætte brugeren i centrum for den it, der udvikles er en stærk motivation for deres samarbejde.

Internet Week Danmark forløber fra mandag d. 28 april – fredag d.2 maj

Kilde: MyNewsRoom, DBA.

Skriv et svar