Arkiver

IværksætterprisenNyheder

Iværksætterdysten fortsætter: 1-1 mellem Aarhus og København

Sidste år lagde Danmarks største inspirationsmesse Iværk&Vækst vejen forbi Århus for at lære jyderne om iværksætteri og de muligheder, der ligger i at starte virksomhed. Den efterfølgende status var en umiddelbar 1-0 sejr til København. I år er balancen i iværksætterdysten tippet til en uafgjort – og jyderne har for alvor meldt sig ind i kampen om at skabe gode forhold for iværksætteri.

Nye tal viser, at der i 2013 og siden sidste Iværk&Vækst inspirationsmesse er startet hele 15.964 nye virksomheder i Region Midtjylland alene. Det er hele 790 flere virksomheder end året før. Det tyder på, at jyderne har taget noget med sig hjem fra sidste års inspirationsmesse og nu har taget skeen i egen hånd.

Eva Vedel, Arrangør af Iværk&Vækst siger hertil, at:

”Det er helt tydeligt, at Iværk&Vækst har skabt et øget fokus på iværksætteri i denne region. Alene siden sidste år har vi oplevet en stigende interesse for både at deltage og for at udstille på Iværk&Vækst. Vi forventer over 1000 gæster i år og kan allerede nu melde udsolgt med 78 udstillere mod sidste års 67”.

Stærke jyder sætter innovationslinjen

Den ene halvdel af succesparret bag Lauritz.com, århusianeren Mette Rode Sundstrøm, er en af hovedtalerne. Mette siger, at det bedste tip, hun kan give kommende iværksættere, er:

”At turde forfølge det man tror på, uanset de bump på vejen, der vil komme. Det er vigtigt at fastholde sin overordnede tro og retning, og så vedholdende og flittigt konceptualisere, opbygge, udfolde og også trimme sin forretning. Hertil er Iværk&Vækst det mest oplagte bud på at gøre din idé til virkelighed”.

Programmet byder også ind med “ACTION TO OVERCOME SAD SUNDAYS v. Kasper Hulthin, medstifter af Podio og Business Angel i Tonsser, Simon Hjære, cand. it og medstifter af Tonsser og Jeppe Curth, professionel fodboldspiller i AaB og medstifter af Tonsser.

Podio medstifter Kasper Hulthin fortæller om sin egen iværksætterrejse, som begyndte i en lille kælder på Vesterbro, salget til amerikanske Citrix og ikke mindst det at sidde på den anden side af bordet som Business Angel.

Hør Kasper give sit bud på, hvilke startups, der efter hans mening, har den største fremtid og hvad det særligt kræves af iværksættere på det helt tidlige stadie. Sammen med Tonsser teamet vil Kasper fortælle, hvorfor han netop har valgt at engagere sig i Tonsser med vægt på Tonssers fortælling, som bl.a. vil være en cocktail blandet af gennembrud og ”sad sundays” samt fordelene ved, at have en Business Angel ombord.

Samtidig kan deltagerne møde de tre jyske kulturkonger:

  • Claus Visbye, der er manden bag Smukfest i Skanderborg, fortæller, hvordan det jyske koncept Smukfest håndterer at være 20 ansatte året rundt til 12.000 medhjælpere under festivalen, og hvordan virksomheden nu laver et københavnsk søsterkoncept på Femøren til sommer.
  • Brian Nielsen, manden bag NorthSide festivalen og musikbureaet Skandinavien, sparker gang i publikum med udgangspunkt i koblingen mellem at skabe både kultur og virksomhed.
  • Frank Panduro, direktør i Horsens & Friends, gengiver hele processen, der ligger bag, at han har formået at sætte Horsens på Danmarkskortet.

Kæmpe forhåndsinteresse, FabLab og brobygning

Det Mobile FabLab ruller ind på Iværk&Vækst i form af en stor bus fyldt med toptunet elektronik, så alle interesserede kan prøve sig af med at realisere sine gode idéer ved hjælp fra maskiner. Indtil for nyligt var det forbeholdt professionelle at teste sine opfindelser ved hjælp af 3D printere, laserskærme og CNC maskiner, men på Iværk&Vækst kan alle gode idéer blive testet og måske omsat til den første prototype.

Tendensen peger i retning af, at iværksættere er vejen frem og dem, der skal bygge broen mellem kommuner, virksomheder og et stærk felt af investorer. På Iværk&Vækst er dette felt samlet. 11 forskellige jyske kommuner deltager. Det samme gør et hav af iværksættere, venturekapitalister og allerede etablerede virksomheder. Banen innovation, kapital og nye idéer og løsninger er således kridtet op.

”Alt under ét tag på én dag”. Det er sloganet for Iværk&Vækst, der melder om kæmpe forhåndsinteresse forud for den kommende inspirationsmesse for iværksættere. På kun otte timer har de deltagende gæster mulighed for at deltage i alt fra Business Dating, få intensiv én-til-én sparring, udvikle og etablere en virksomhed fra idé til CVR, networke med otte forskellige jyske borgmestre i Borgmesterbaren og se Chili Klaus give Business Region Aarhus Iværksætterprisen lidt ekstra krydderi.

Iværk&Vækst i korte træk

  • Hvem: Danmarks største inspirationsforum for iværksættere og vækstvirksomheder!
  • Hvad: Stedet hvor idéer bliver til virkelighed – alt under ét tag på én dag!
  • Hvor: Herman’s, Skovbrynet 5, 8000 Århus, den 29. april 2014, kl. 9-17

Skriv et svar