Arkiver

E-handelNyhederUdland

EU-valg: One-stop-shop til europæisk e-handel

Ecommerce Europe ønsker sig en one-stop-shop, for bedre at kunne håndtere og koordinere politiske stillingstagen indenfor e-handel. I forlængelse af det nært forestående Europaparlamentsvalg, synes det en kærkommen lejlighed til også at diskutere forhold og præmisser i og omkring europæisk e-handel.

I en tid fuld af reglementer, nye lovhjemler og vedtægter, der står i kø for at blive underskrevet, findes der stadig noget, der kan holdes under opsyn. Opsyn i denne sammenhæng er ikke nødvendigvis begrænsende eller på anden måde indskrænkende overfor de involverede. Tværtimod kan dette gå hen og blive godt for både regeringer, kommissioner, borgere, e-købmænd og den altoverskyggende europæiske økonomi.

Pro-Europe
Ecommerce Europe nærer et dybfølt ønske om, at se et integreret perspektiv på centrale forretningsmæssige faktorer og parametre i den europæiske e-handelsbranche. De varmeste emner, som foreningen ønsker belyst og afdækket, omhandler elementer som forbrugerens tillid til e-handel, generel internetsikkerhed, privatlivets fred i bogstaveligste forstand, behandling af online betalinger, e-logistik og den overordnet bæredygtighed i branchen.

Løsningsforslaget bag den politiske e-handelsefterspørgsel går på, at lave en one-stop-shop tilpasset det gængse Europa. En one-stop-shop er en forretningsmodel, som vi i øvrigt ser rigtig mange steder i samfundet i dag. Teorien bag modellen er, at ved at tilbyde mange tjenester på ét sted, kan butikkerne give kunderne bekvemmeligheden ved kun at skulle gennem én shop for at få opfyldt deres behov. Teorien ses som oftest fra en detailhandlers synspunkt, hvor supermarkederne i dag agerer one-stop-shop, hvori både fødevare, tekstiler og hobbyartikler kan erhverves i samme butik, således kunderne kun behøver at handle ét sted.

Det europæiske parlamentsvalg finder sted 22.-25. maj, og arrangementet er oplagt til at få flettet noget e-handelspolitik indover. Ecommerce Europe har allerede nu oprettet et website kun dedikeret til at prædike formålet, og har som hovedmål, at slippe for fragmentering og separation når det kommer til e-handel.

En kæp i det økonomiske hjul
Det ser ganske pænt ud for den samlede europæiske omsætning, hvor intet mindre en 358 milliarder euro blev forhandlet om til modetøj, kondisko, herresmykker, elektronik, gadgets, lyserøde hundesnore, blomstrede computertasker og deslige i 2013.
Til trods for en flot omsætning, som i øvrigt viste sig som en to-chifret vækstprocent, er det til stadighed noget nær ved problematisk for webshops at forhandle på tværs af landegrænser. Det handler simpelthen om, at der er for mange forskelligartede politiske regler og love, som bliver en kæp i hjulet for den stadigt haltende europæiske økonomi.

Ecommerce Europe foreslår i et notat, et integreret perspektiv på fem centrale politiske områder, herunder; e-betalinger, e-logistik, forbrugerrettigheder, internetsikkerhed og privatliv. Hertil kommer Europa-Kommissionen med et foreslag der går på, at skabe en form for harmonisk balancegang mellem databeskyttelse og privatlivets fred.

Ecommerce Europe vil, udover alle de andre ting de gerne vil, gerne have lavere betalingsomkostninger for både forbrugere og forhandlere, ligesom de helst gerne ser interoperabilitet (forretningsprocessers evne til at samarbejde om én opgave, red.) i betalingssystemerne mellem Europas medlemslande og disses online-enheder. Derved kan det M-commerce (e-handel via mobile enheder, som smartphones og tablets, red.) få lov at blomstre og stortrives endnu mere end den gør nu.

Den europæiske e-handel har med relativ stor sandsynlighed været klar på disse snarlige ændringer der kommer til at ske, og det ser i øjeblikket ud til at blive et populært emne i den nye EU-medlemskonstellation.
Nu er Europa-Kommissionen i hvert fald ved at være så langt, at man kan håbe på, at de tilgodeser på købmænd og international økonomi.

Der skal hertil lyde en stemmeopfordring til valget søndag d. 25. Maj, hvor du bør tænk over din type virksomhed, når du sætter dit kryds.

#EP2014

Skriv et svar