Arkiver

NyhederTechBBQ

TechBBQ – en festival for startupmiljøet

Du har måske hørt om TechBBQ. Men hvad er egentlig meningen med at have en festdag for startups?  Vi har talt med de fire initiativtagere, for at give et svar på.

TechBBQ er med til at brande Danmark som et land med at godt miljø for digitalt iværksætteri. På TechBBQ får hele systemet mulighed for at spille sammen og der skal bygges bro fra græsrod til etablerede virksomheder til det offentlige.

danielglassowfriislaursen

Mændene bag årets TechBBQ festivaldag er de fire danske iværksættere Esben Gadsbøll, Founder af WhiteAway, Klaus Nyengaard, Founder af GenieBelt og manden du kender fra Just-Eat, Martin Bjergegaard, Co-founder af startupfabrikken Rainmaking, og vores egen Daniel Laursen, founder af Trendsonline.

De fire initiativtagere repræsenterer alle selv det danske startupmiljø, og fokuserer stærkt på at alle talere på årets TechBBQ, skal tilføre deltagende startups og digitale iværksættere en høj værdi. Derfor har de i fællesskab håndplukket hver enkelt taler, for at, som de selv siger, beskytte scenen.

EsbenGadsbøll

Esben Gadsbøll siger, at TechBBQ skal fungere som et selvtillidsboost til det danske startupmiljø. Det skal vise startupmiljøet og danskerne generelt, at “Vi kan også!”.

 Alle danske iværksættere der ønsker at tage del i startupmiljøet, er inviterede til en dag der skal inspirerere og give mod til det risikofyldte hårde arbejde det er, at starte en digital iværksættervirksomhed

“Vi (styregruppen, red.) har ikke nogen aktier i det her projekt, vi vil det her for at lære.”

Alle interesserede er selvfølgelig hjertens velkomne til at deltage, men TechBBQ er først og fremmest en festival skabt i fællesskab med startupmiljøet og for startupmiljøet. Esben Gadsbøll fortæller videre

Og det er lige det TechBBQ skal invitere til. Det skal lære det danske startupmiljø at tænke mere på den danske startupscene, som ét miljø.

Rend os i patenterne

KlausNyengaardDer er lagt op til hudløs ærlighed og åbenhed fra talerne til årets TechBBQ festival.  TechBBQ skal skabe en form for fysisk vidensdelings-cloud hvor man trygt kan dele alle de udfordringer man møder som startup og få sparring fra andre som har været det samme sted. Det er nemlig samarbejde frem for forretningshemmeligheder som er fremtiden, hvis det danske startup-miljø i fremtiden skal kunne måle sig med et sted som Silicon Valley. Det er ikke traditionelt, men det er jo også derfor vi skal tale om det.

“Det danske tech community skal være rigtig stærkt! TechBBQ understøtter infrastrukturen der skal til for at skabe et stærkt community.” Det er et sted hvor hele communitiet kommer sammen, sød musik opstår og”, siger Klaus Nyengaard”

MartinBjergegaard

Han mener også at Danmark og Skandinavien har nogle unikke muligheder i kraft af de værdier og den samfundsstruktur vi har tradition for her. Han nævner tillid, som et af nøgleordene for startups i Norden og i og med det digitale bliver det vi tjener mange penge på, (både eksisterende og nye startups – det starter ofte med entreprenuerer!) kan vi bygge internationale successer.Derfor skal startup-branchen også have vægt i Danmark og tages som en seriøs bidragsyder til det danske samfund.

”Vi gør det her for alle. Billetprisniveuaet afspejler at vi gør det for communitiet og ikke for pengene. Det vigtigste for os er en dag der bringer foundere sammen med foundere, hvor de lærer af succes fra nogle der har bevist dette med deres startup. TechBBQ er bare dagen man ikke skal gå glip af.”, tilføjer Daniel Laursen afslutningsvis

1 kommentar

Skriv et svar