Arkiver

E-handelNyheder

Shopsonline & E-handelsprisen 2014

I går aftes d. 22 maj sad Shopsonline til bords sammen med 600 andre e-handlere og branchefolk til E-handelsprisen 2014. Juryen havde udvalgt 33 finalister, som alle har kæmpet om at vinde en pris, i en af de tolv kategorier. Vinderne blev fundet, og ikke mindst hyldet, af en feststemt sal. Et stort tillykke skal det lyde til de 12 vindere, som forlod Falconer salen i København med en e-handelspris under armen.

E-handelsprisen 2014 blev præsenteret af FDIHs direktør Anette Falberg, som indledte aftenens prisuddeling med en varm velkomst til de fremmødte gæster. Trods en solrig dag formåede teamet bag FDIH og ehandelsprisen at bringe varmen og det gode humør indendørs.

Imellem måltider, underholdning og spændende pitches fra finalisterne, blev vinderne af de 12 kategorier fundet og hyldet. Shopsonline fik fanget nogle af vinderne, som fortalte lidt om, hvad det præcist er de kan, og hvordan de er kommet dertil.

Timeout, lykønskninger og snak ved det runde bord
Første virksomhed ved det runde bord, var Inder Sapru fra Mobile Pay, som vandt for bedste mobile løsning. Vi spurgte indtil deres hurtige succes på betalingsmarkedet, og hvad vi kan forvente af dem i fremtiden. Inder kunne fortælle, at hvad de troede ville ske over en årrække, er sket på under et år, og at Mobile Pay i dag har mere end 1.2 mio. brugere. Derfor er virksomheden allerede ved at teste en ny måde, hvorpå brugerne kan benytte betalingsservicen både online og offline.[quote_box_center]”Mobilepay skulle egentlig ved en omsætning på 1 mio. Kr. begynde at kræve gebyrer ved brug, dette blev udskudt til år 2016. Men som tingene ser ud nu, skal Mobilepay fortsat være gratis for forbrugerne og dermed skal offline virksomheder være Danske Banks største kunde. Næste skridt, som allerede blev lanceret i marts måned 2014, er, at Mobilepay skal skabe erhvervsmæssige relationer og fokusere på mobil betaling i offline butikker. Der bliver arbejdet hårdt på nye features til erhvervsdelen,” fortæller Inder Sapru fra Mobile Pay.[/quote_box_center]

Mobile_pay

I andet heat af aftenens prisuddeling, blev vinderen af Brancheprisen 2014 Livsstil fundet, og virksomheden Normann Copenhagen havde knapt fået hænderne ned, før vi tog fat i Janus Kohl Andersen, hvor vi spurgte indtil deres succes og gøren på de sociale medier, da det syntes at være en udfordring for mange virksomheder at komme op det niveau, som Normann Copenhagen har formået.

[quote_box_center]”Vi er et lille team og dette ses som en styrkemarkør, da der ikke er langt fra tanke til handling, vi tænker på tværs af virksomheden. De sociale medier er noget, vi kan lære af, da brugerne bidrager aktivt til interaktionen. Vi ser for eksempel på brugernes hverdag og forsøger at tilpasse os dette. Det skaber en form for personlig kontakt til kunden, der også har en værdi udover salgstal og datasøgning.” – Janus Kohl Andersen[/quote_box_center]Janus fortsætter og fortæller ud fra egne erfaringer, hvad han mener er et vigtigt fokus, når virksomheder vil markedsføre sig på sociale medier.[quote_box_center]”Et godt råd er, at dele din forretningside online allerede før etablering af en virksomhed, så man på den måde kan lære branchen og forbrugernes behov og kende. Afprøv sociale medier og kombiner de forskellige platforme, så forbrugerne er opdateret både i forhold til eksempelvis online markedsføring og nyhedsbreve. Det bedste råd må være at springe ud i det og lær af konkurrenterne.” – Janus Kohl Andersen[/quote_box_center]

Normann_cph

Afslutningsvis blev brugernes favorit fundet, og den anerkendende pris gik til Bonaparte.Virksomheden vandt for det unikke univers og for de ekseptionelle kundeoplevelser de formår at skabe og levere. Vi spurgte naturligvis Bonaparte om, hvorfor og hvordan de blev valgt som brugernes favorit [quote_box_center]”Essensen i Bon a Parte er at drage kunderne. Vi forsøger at inspirere vores kunder via storytelling, hvor vi opbygger et univers på websitet med unikke billeder, funktionalitet og brugervenlighed” – Lone Løth, Christian Christiansen & Daniel Weinreich.[/quote_box_center]Bonaparte er skiftet fra postodre og papirkataloger til e-handel, som har givet virksomheden et skub i den rigtige retning[quote_box_center]”Online kanaler har givet os mulighed for at differentiere os på vores enkelthed og tryghed. Dette sker endda uden yderligere anmærkninger eller anerkendelser fra diverse e-handelsmærker. Derfor er vi rigtig glade for at være forbrugernes favorit” – Lone Løth, Christian Christiansen & Daniel Weinreich.[/quote_box_center]

Vi spurgte også de fremmødte vindere Lone, Christian og Daniel om et godt råd, som efter deres erfaring har virket bedst.

”Et godt råd til iværksættere må være at skabe et unikt univers, med en god historie bag, da dette skaber merværdi for virksomheden i det forbrugeren skaber en relation til dit brand,” fortæller Lone Løth, Christian Christiansen & Daniel Weinreich.

Bonaparte

Og vinderne er:

1. Bedste B2C-virksomhed – omsætning over 30 mio. kr.
– Saxo.com

2. Bedste B2C-virksomhed – omsætning under 30 mio. kr.
– Junkbusters

3. Bedste B2B-virksomhed
– Autobutler

4. Bedste nye e-handelsvirksomhed
– Allunite

5. Bedste omni-channel-virksomhed
– Brødrene Dahl

6. Bedste mobile e-handelsløsning
– Mobile Pay

7. Bedste cross border-virksomhed
– Unisport

8. Bedste re-design af webshop
– Drivr

9. Bedste e-handelscase – webbureau og andre leverandører
– In2media & Trifork (Mobile Pay)

10. Brancheprisen 2014: Livsstil
– Normann Copenhagen

11. Brugernes Favorit
– Bonaparte.dk

12. E-handelsprisen Guld
– Brødrene Dahl

Vi er på Shopsonline meget glade for at have været en del af prisuddelingen, og vi er intet mindre henrykte over alle de nye tiltag og forbedringer, som virksomhederne kontinuerligt arbejder på, for at forbedre deres business og kundernes bruger oplevelser.[quote_box_center]“E-handelsprisen er en prisuddeling hvor vi hylder de, som har gjort en forskel og derfor er en aften som denne speciel og essentiel for branchen. Her har virksomhederne en chance for, at få et skuldreklap fra den interne del – andre e-handlere, leverandører og partnere.” – Anette Falberg direktør FDIH.[/quote_box_center]

Efter denne aften kan vi konkludere, at buzzwords som big data og omni channel er nogle af de tiltag, som vi kommer til at se mere til fremtiden. Som Anette Falberg sagde “Der bliver sat strøm til de fysiske butikker.”

Skriv et svar