Arkiver

Nyheder

Forstå hvordan crowfunding fungerer i ny crowdfundet dokumentar om crowdfunding

Crowdfunding er ved at blive en helt normal finansieringsform i Danmark, når man skal finansiere udviklingen af et produkt, samle penge sammen til sit bryllup eller noget helt tredje. Man kan sågar crowdfunde finansieringen til en dokumentarfilm om crowdfunding.

Vi oplever i Danmark flere og flere startups, der crowfunder sig til den første kapital. Ikke mange er ligeså succesfulde som AIRTAME, der samlede 1.26 mio $ ind til udviklingen af deres trådløse HDMI-dongle, der kan streame billede og lyd fra din computer til flere skærme på samme tid, men finansieringsformen vinder frem som et alternativ til de mere traditionelle finansieringsformer og banklån.

Crowdfunding er også på folketingets dagsorden, som vi skrev om på Trendsonline.dk tidligere på året, og inden længe afholder Dansk Crowdfunding Forening deres stiftende generalforsamling.

Crowdfundet film om crowdfunding

Tre journaliststuderende fra Danmarks Journalisthøjskole har gennem crowfunding finansieret en dokumentarfilm om crowfunding.

“Hvis du ser denne film, så betyder det, at det er lykkedes,” siger Kristian Georgsen, som er en af producenterne bag filmen og samtidig vært. Han fortæller til Trendsonline.dk, at det tog fire uger at crowdfunde dokumentarfilmen.

Du kan se hele dokumentarfilmen her: