Arkiver

DebatEventsNyheder

Business Angel årsmødet 2014: Det danske investornetværk ønsker at investere i Jer!

Business Angel Årsmødet 2014 foregik i Odense for at trække både de jyske og københavnske investorgrupper til en dag med erfaringsudveksling og aktiv networking.

Det er Keystones og Danish Venture Capital Association (DVCA), der står bag initiativet, som har til formål at styrke det danske investornetværk ved at dele erfaringer og lære hinanden bedre at kende, så de gør sig bedre investeringer og lettere kan finde co-investorer. DVCAs adm. direktør Jannick Nytoft fortæller Trendsonline.dk om formålet med branchens årsmøde. I år mødte 101 business angel op til en fuld dag med networking og erfaringsudveksling.DVCA_JannickNytoft

”Det er meget positivt, at så mange Business Angels valgte at deltage i årsmødet. Det vidner om et behov for samarbejde i branchen, som kan give grobund for at tiltrække mere risikovillig kapital til de danske vækstvirksomheder.”

Hvad arbejder det danske investornetværk for?

Investornetværket præsenterer deres idekatalog i Erhvervsministeriet med forslag om blandt andet afskaffelse af iværksætterskatten, også på udbytter, straksfradrag for business angels investeringer og crowdfunding.

De danske business angels er en aktiv del af den politiske scene, og hvis man var i tvivl, blev det manet i jorden, da formiddagen byd på en surprise videohilsen fra skatteminister, Morten Østergaard. Heri erklærede han, at de danske business angels bidrager til, at Danmark kommer ud af krisen. Regeringen forsøger at skabe gode vilkår for at investere i danske virksomheder, og Danmark skal helt ud af krisen blandt andet ved hjælp af vækstpakken, der med flere tiltag skal gøre det lettere for private at investere op til kr. 650.000 i nye små virksomheder.

Konkret fortalte Morten Østergaard, at et erhvervsbeskatningsudvalg skal finde balancen mellem erhvervsindkomst og kapitalindkomst, så man ikke bliver beskattet unødigt for investeringer og risikovillig kapital.

DVCA_JesperJarlbæk”Der er lang vej hjem”, sagde en utålmodig, men positiv Jesper Jarlbæk, der er både næstformand i DVCA bestyrelsen, formand i Business Angel Copenhagen og netop valgt ind i den europæiske bestyrelse EBAN (The European Trade Association for Business Angels, Seed Funds and Other Early Stage Market Players – ja, andre early-stage market players, så sexet hedder det europæiske business angel netværk).

Til mødet blev de politiske aktiviteter fremhævet som essentielle for investornetværket, da de kan se, at de har mulighed for at influere beslutningstagerne og dermed skabe mere favorable forhold for de danske business angels og investorer – og dermed investere i flere danske startups med endnu mere risikovillig kapital.

Hvordan finder investorerne potentielt interessante startups?

Lidt overraskende for undertegnede reklamerede Jesper Jarlbæk for det finske event Slush, som næste gang finder sted i Helsinki i november med titlen: “Welcome the dark. Embrace the cold” med opfordring til at overveje, om nogle danske investorer skulle tage afsted.

Til årsmødet var afsat nogle eftermiddagstimer til 9 udvalgte opstartsvirksomheder, der var inviteret ind til en virksomhedspræsentation for de fremmødte investorer. Heriblandt deltog Founder og CEO Søren Malmskov fra det danske startup AutoOffer, en platform, som formidler finansieringstilbud på nye biler fra forhandlere i hele Danmark til kunder i hele Danmark.
AutoOffer_SørenMalmskov
“Vi mente klart, at Årsmødet var noget, vi måtte deltage i, uanset investorernes interesseområder og styrke. Det er vigtigt for AutoOffer at skabe opmærksomhed omkring vores vækstplaner, også nationalt, selvom vores kapitalbehov var substantielt i relation til andre deltagere ved Årsmødet.”

De 9 opstartsvirksomheder var delt op i tre spor, som investorerne gå frem og tilbage imellem baseret på programmets introduktion. Ved hver præsentation fik founderen mulighed for at pitche foran de fremmødte investorer, der hver havde fået 1.000.000 mio. dkk. i plastic checks á kr. 250.000.

“Vi fik nogle gode snakke omkring fremtiden, og den samlede fiktive investering fra Angels lød på lidt over 2.5 millioner kr., så vi var fint tilfredse med at have vist fanen til Årsmødet.” 

Investornetværkets årsmøde bød på 101 fremmødte investorer, heriblandt Søren Jessen Nielsen fra Vækstfonden, Nikolaj Kærgaard fra Stylepit, det tidligere SmartGuy, og Esben Gadsbøl (tidligere WhiteAway, i dag Woolspire og TechBBQ).
 

Business Angels årsmøde_220514_Ursula Rechnagel_foto (58)

 

Business Angels årsmøde_220514_Ursula Rechnagel_foto (37)

 

Business Angels årsmøde_220514_Ursula Rechnagel_foto (45)

 

Business Angels årsmøde_220514_Ursula Rechnagel_foto (117)

 

Business Angels årsmøde_220514_Ursula Rechnagel_foto (80)

Alle billeder af Ursula Taylor Rechnagel.

Skriv et svar