Arkiver

Nyheder

EG køber det aarhusianske udviklingshus IT Minds

It-koncernen EG køber det kun fire år gamle udviklingshus fra Aarhus, IT Minds, med de to stiftere Jonas Vognsen (30) og Morten Astrup (29) samt deres 75 medarbejdere. Nu skal et unikt virksomhedskoncept med fokus på it-talenter rulles ud i hele Skandinavien med EG som partner og ejer.

Trecifrede årlige vækstrater har været hverdag i IT Minds, siden de to unge stiftere i 2009 under et studieophold på Harvard University blev inspireret til et nyt virksomhedskoncept, der bygger bro mellem uddannelse og erhvervsliv: IT Minds rekrutterer dygtige it-studerende og udvikler dem til at tage opgaver for virksomheder, mens de stadig læser.

Derved sikres relevant erhvervserfaring til unge i rammer, der gør dem i stand til at påtage sig reelle opgaver for virksomhederne, allerede mens de studerer, og bygge bro til deres videre karriere efter endt uddannelse. IT Minds har nu 75 medarbejdere og er på vej mod skandinavisk ekspansion.

EG opkøber IT Minds, men ikke talenterne

”IT Minds er en af de mest interessante startups i Danmark. Virksomheden har på få år bevist, at det er muligt at skabe en vækstvirksomhed, der leverer specialiseret arbejdskraft til it-branchen og samtidig sikrer de studerende løn og erhvervserfaring, før de rammer jobmarkedet som færdiguddannede,” siger Leif Vestergaard, adm. direktør for EG A/S og fortsætter:

”Vi har valgt at købe IT Minds, fordi virksomheden er en talentfabrik med et stort potentiale. EG kan bistå IT Minds’ ekspansion i Skandinavien, så de kan indfri deres ambitiøse vækstmål og samtidig hjælpe med at sikre tilgangen af unge talenter til erhvervslivet.”

ITMinds_jonas_vognsenIT Minds vil fortsætte som en selvstændig enhed uden for EG’s rammer. Kundebasen vil som hidtil bestå af både EG og andre spillere i it-branchen samt virksomheder med egne it-afdelinger. Det betyder også, at der bliver sat vandtætte skotter op mellem EG og IT Minds i forhold til kundesager og aftaler. EG vil heller ikke med sit ejerskab udelukke andre fra adgangen til it-specialisterne, der bliver udviklet under IT Minds’ vinger.

”Vores virksomhed er ung, og vi er vokset utrolig stærkt siden starten. Vi har hele tiden haft internationale ambitioner, men hvis vi skal have succes med dette, har vi tidligt erkendt, at vi må have en stærk og kompetent samarbejdspartner. Med EG får vi en ejer, der både forstår vores virksomhed og har de nødvendige ressourcer til at understøtte vores vækst i udlandet,” siger Jonas Vognsen, medstifter og partner hos IT Minds.

Skal ikke konkurrere med Indien

Ifølge Jonas Vognsen er IT Minds-konceptets styrke, at det skaber attraktive kandidater, der tidligt formår at kombinere teori og praksis. Herved rustes kandidaterne til at møde den voksende efterspørgsel på it-specialister i takt med, at rene programmeringsopgaver flyttes til udlandet.

”Der er hård konkurrence på den rene programmering, som mange virksomheder lige så godt kan købe i f.eks. Indien. Vi skaber ikke billige programmører, men derimod unge specialister, som kan gå ind i it-projekter og skabe resultater,” siger Jonas Vognsen og fortsætter:

”Vi er inspireret af det samarbejde, vi ser i udlandet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Vi bygger bro mellem uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet og skaber bedre kvalificerede kandidater til virksomhederne. Vi passer på de studerende, så de ikke glemmer at gøre deres uddannelse færdig, og vi giver dem samtidig hands-on erfaring med at løse konkrete it-opgaver for vores kunder, så de står godt rustet til at få et job, når de er færdiguddannede,” siger Jonas Vognsen.

Undgå flaskehalse på it-markedet

It-branchen viser tegn på flaskehalse, hvor behovet for bl.a. it-specialister vokser i takt med et begyndende opsving. IT Minds er netop med til at øge antallet af færdige kandidater med specialiserede it-kompetencer og erfaring på CV’et, når eksamensbeviset er i hus.

”Med IT Minds afhjælper vi de flaskehalse, vi allerede oplever på området for it-specialister. Efterhånden som væksten tiltager i samfundet, vil dette problem blive forværret. It er et helt afgørende parameter for virksomhedernes produktivitet og konkurrenceevne og derfor har vi i branchen et stort ansvar for, at Danmark kan realisere det vækstpotentiale, vi står foran. Det kan vi ikke gøre ved, at alle prøver at rekruttere fra den samme kendte flok af specialister på 40+ år. Der skal nye kræfter i spil for at imødegå flaskehalsene. Uddannelsesinstitutionerne kan sikre råvaren, men opbygning af erfaring hos den enkelte unge skal vi i branchen give rum til. Vi tager vores del af ansvaret ved at hjælpe IT Minds på vej og håber, at flere vil følge trop,” siger Leif Vestergaard afslutningsvist.

1 kommentar

Skriv et svar