Arkiver

Nyheder

GOTO-taler Matias Niemelä holdte intime AngularJS-præsentationer for studerende

En af core developerne bag AngularJS, Matias Niemelä, gæstede Danmark i slutningen af september i forbindelse med den store GOTO-konference. Læs her om udbyttet af hans præsentation tidligere på ugen.

IT-konsulenthuset IT Minds så sit snit til at hijacke Niemelä til deres eventrække Tech Talent Night, hvor han ville få mulighed for at fortælle om sine erfaringer med AngularJS i mere intime rammer og for interesserede studerende. Der var jubel hos IT Minds, da Niemelä sagde ja til to præsentationer i København og i Aarhus.

EG køber det aarhusianske udviklingshus IT Minds.

Med Tech Talent Night forsøger IT Minds at få såkaldte rockstars indenfor IT-verdenen til at fortælle om de nyeste teknologier, sprog og trends. Målet er at mindske gappet mellem de studerende og erhvervslivet ved at præsentere de studerende for emner, der ikke er en del af pensum, men til gengæld højaktuelle i erhvervslivet.

TechTalent_ITMinds_MatiasNiemelaLidt baggrund og en masse tips

Denne gang var emnet altså AngularJS. Niemelä startede sit oplæg med at tale om AngularJS’ community, og hvordan det har udviklet sig gennem de seneste år. Snakken faldt derefter på open-source projekter som AngularJS, og hvor vigtigt det er, at folk engagerer sig i dem, så de kan udvikle sig.

Pointen viste sig endda at være relateret til Niemeläs egen karriere som udvikler. Han startede nemlig selv ud med at deltage i udviklingen af AngularJS i dets tidlige stadier. Det betød, at han løbende blev mere og mere engageret i dets udvikling.

Præsentationen tog herfra en mere praktisk vinkel. Med imponerende fart på tasterne viste Niemelä, hvordan man opbygger en helt ny applikation i AngularJS, og hvordan forskellige features implementeres. Han fortalte kort omkring AngluarJS’ modulære opbygning, som gør det nemt at implementere nye features. Bagefter viste han, hvor simpelt Routing, form-validering og implementering af animationer med modulet ngAnimate kan implementeres uden ret meget kode.

Den første ColdFront konference skabte et åndehul for dansk IT-talent.

Rekordhøjt deltagertal

Antallet af deltagere tyder på, at AngularJS var lige, hvad de studerende manglede at høre om. Faktisk deltog over 90 mennesker ved hvert arrangement, hvilket er en rekord for Tech Talent Night-konceptet.

“Matias bekræftede mine metoder omkring brugen af AngularJS og strukturering af en applikation. Jeg lærte også noget om “best practice” i de features, jeg ikke helt havde styr på endnu. Han var også god til at vise, hvordan en applikation nemt kan udvides med nye moduler. Alt i alt, et fedt og lærerigt arrangement,” sagde Flemming Poulsen, der læser webudvikling på Erhvervsakademi Aarhus.

Næste omgang af Tech Talent Night forventes at blive afholdt i foråret 2015.

Skriv et svar