Arkiver

Nyheder

Stigende popularitet for Iværksætterselskaber

Iværksætterselskaber (IVS) er den nye virksomhedsform, som skal være med til at gøre det lettere for iværksættere at starte op. Det opnås ved at gøre det muligt at stifte et selskab med en egenkapital på kun en enkelt krone. Ifølge tal fra JUF.dk oplever den nye selskabsform voksende popularitet.

JUF.dk er en tjeneste, der giver sine brugere tre forskellige tilbud fra advokater til enhver beskreven opgave. Bl.a. anvendes tjenesten meget til stiftelse af ny selskaber, og i den sidste tid har en række IVSer set dagens lys gennem tjenesten.
HalfdanTimm
Lige efter første januar havde vi rigtig mange, men så faldt interessen også igen. Men siden februar er den bare steget og steget og flere advokater tilbyder i dag at stifte IVSerne,” fortæller Halfdan Timm, adm. direktør hos JUF.dk.

Siden begyndelsen af 2014 er lidt over 200 selskaber blevet stiftet vha. tjenester gennem JUF.dk. Indtil videre har 35% af de stiftede selskaber været IVSer.

Forventer stigende popularitet af IVS

Halfdan forklarer, at stiftelse af et IVS stadig indebærer en masse papirarbejde og bureaukrati.

Et ApS kan stiftes nærmest på en eftermiddag takket være Erhvervsstyrelsens systemer, men den mulighed har man ikke med et iværksætterselskab. Her skal dokumenter printes og sendes ind til Erhvervsstyrelsen, hvor de så bliver indtastet af medarbejderne her,” skriver Halfdan på virksomhedens hjemmeside.

Han siger at pt. tager det cirka tre uger at få stiftet et IVS, men at Erhvervsstyrelsen sigter efter at strømline processen på samme måde som for et ApS. Det skal efter planen være klart til efterår 2014. Når det er kommet på plads, forventer Halfdan at selskabsformen for alvor slår til og bliver lige så almindelig som de andre former.

Har du prøvet bureaukratiet ved oprettelse af et IVS? Er det alligevel en velkommen mulighed for nye iværksættere uden betydelig kapital på lommen?

2 kommentarer

  • Hej

    Fedt indlæg.

    Jeg har lige oprettet et IVS og det tog tid som nævnt, for lang tid! En anden udfordring ved oprettelse af et IVS og garanteret andre selskabsformer, er at bankkontoen/erhvervskontoen for det respektive firma også skal oprettes, hvilket er blevet mere besværligt efter finanstilsynet opstramning, dvs. nu skal man holde et fysisk møde i banken, udfylde spørgeskemaer og med ventetid på op til 3 uger (Nordea). En meget langsommelig process for et selskab som ingen aktivitet kommer til at have, udover at ejer andel i et andet firma og formentling udbetale udbytte om nogle år! Sidste gang jeg så i kalenderen var vi i 2014….

Skriv et svar