Arkiver

Nyheder

Danske medtech Cetrea købt for 89 millioner kroner

Den danske medtech virksomhed Cetrea er blevet købt af den svenske gigant Getinge. Cetreas platform til effektivisering af patientbehandling bliver nu en del af Maquet, som er en af Getinges tre hovedafdelinger.

Hvad startede som et tre-års forskningsprojekt, der involverende en række organisationer og mindre virksomheder, blomstrede på et årti til en virksomhed, hvis teknologi bruges på over tyve hospitaler rundt om i Danmark.

Cetrea har omkring 30 ansatte, der fra nu af bliver en del af Getinges stab på mere end 15.000 ansatte. Købsbeløbet lød på 110 millioner SEK, der svarer til omkring 89 millioner DKK.

Danske Cetrea får adgang til et globalt netværk

Hos Cetrea er der ambitioner om global vækst, og det er noget, som det nye ejerforhold med Getinge for alvor skal sætte skub i.

For Cetrea betyder aftalen, at vi får adgang til markeder, salgskanaler og kunder i hele verden. Det ville tage os mange år selv at bygge en organisation i Asien, Sydamarika, USA med videre, hvilket vi nu med ét slag får adgang til,” siger direktør i Cetrea, Freddy Lykke, til Trendsonline.dk.

Freddy Lykke fortæller, at Getinge, som leverer udstyr til hospitaler over hele verden, med denne aftale får en innovativ IT løsning, som vil styrke deres eksisterende udbud.

Getinge får tilført en meget innovativ løsning til deres produktportefølje til hospitaler. Getinge ser IT-løsninger som et strategisk område, og Cetrea kan dermed være med til at sætte yderligere fokus på den type løsninger i Getinge koncernen,” siger Freddy Lykke.

Fastholder de danske rødder

Cetrea har sigtekornet på det internationale marked, men skuddene bliver taget fra de hjemlige fladlande.

Cetrea forbliver med hovedkontor i Danmark, og vi har allerede planlagt yderligere ansættelser for at understøtte de yderligere internationale aktiviteter. Dels til udbygning af vores kvalitetsstyringssystem i retning af medical device løsninger og dels til salg og support af de internationale kunder,” siger Freddy Lykke.

Der kan ikke sås tvivl om, at Cetreas position på globalt plan styrkes af det tætte forhold med Getinge, som har over hundrede års erfaring i branchen. Den næste tid vil handle om at internationalisere den danske IT løsning til den globale sundhedssektor – fra det danske hovedkontor.

Skriv et svar