Arkiver

Nyheder

Go West – inspiration fra danske iværksættere i Silicon Valley

Silicon Valley er kendt som verdens største teknologiske hotspot, hvor gode idéer møder penge og bliver til nye forretningsmodeller. Vækstkonsulent fra Væksthus Hovedstadsregionen, Mette Sandgaard, har sat sig for at undersøge hvad hypen går ud på, og hvordan danske iværksættere kan bruge området til at skabe vækst i deres virksomheder.

Bogen ’Go West – danske startups i Silicon Valley’ er primært skrevet til danske iværksættere, der ønsker at indtage verdensmarkederne og skabe vækst i storskala.

MetteSandgaard3“Jeg har skrevet bogen fordi Silicon Valley igen og igen topper listen over verdens bedste startup-miljøer. Danske startups kan få en masse ud af at blive en del af det globale tech-miljø, ligesom jeg mener der er masser vi i København kan lade os inspirere af, i arbejdet med at skabe et internationalt førende vækstmiljø,” siger Mette Sandgaard om formålet med at skrive bogen Go West.

Download bogen gratis

Bogen kan også læses af dig, der er interesseret i tech, iværksætteri og vækst – og ønsker at deltage i debatten om, hvordan vi kan skabe et internationalt førende vækstmiljø i København.

Bogen er gratis, og du kan downloade den her.

Få viden, inspiration og værktøjer fra en række danske iværksættere, der på den ene eller den anden måde har brugt eller bruger Silicon Valley som springbræt til at skabe vækst i deres virksomheder.

Bogen er delt op i tre afsnit:

  • Silicon Valley – what is the fuss all about?
  • Bliv klogere på, hvad Silicon Valley kan tilbyde danske tech-iværksættere og få inspiration til, hvordan du kan bruge området til at skabe vækst i din virksomhed.
  • Interviews med 8 danske iværksættere

Danske iværksættere i Silicon Valley

Ambition er at få CPH på listen over verdens førende startupmiljøer, og spørgsmålet er, hvordan vi kan fastholde tech-iværksættere i landet, så deres succes bliver til arbejdspladser og vækst i Danmark.

“Det har været en sand fornøjelse at møde de danske iværksættere i Silicon Valley – og hvor har jeg dog lært meget af dem. De vil gøre en forskel, og ikke kun for at realisere sig selv, men også for at skabe værdi for mennesker på et globalt plan. Det er meget inspirerende og bekræfter mig i, at hvis man kan drømme det, kan man gøre det,” fortæller Mette Sandgaard til Trendsonline.dk.

I bogen kan man få et lille indblik i, hvad det egentlig er Silicon Valley kan tilbyde, og læse interviews med blandt andre Toke Kruse fra Billy’s Billing, Heini Zachariassen fra Vivino og Torsten Kolind fra Younoodle.

Danmark som digital vindernation

Der bliver talt meget om, hvorfor Silicon Valley er så attraktivt for startups, og med denne bog forsøger Mette Sandgaard at sætte nogle erfaringsrige ord på. De interviewede iværksættere fortæller om deres rejse og giver tips og tricks til at gøre dem kunsten efter.

“Sidst, men absolut ikke mindst!, kommer jeg ind på, hvordan vi kan skabe et internationalt førende vækstmiljø for tech-startups i København. Det er helt afgørende for Danmark at vi er i stand til at holde på landets mest succesrige iværksættere, hvis vi være i stand til at konkurrere med udlandet og skabe mærkbar vækst,” siger Mette Sandgaard.

Geist3Her henviser Mette Sandgaard til bogens afsluttende kapitel, der handler om at København skal på listen over førende startupmiljøer. Digital vækst vil styrke Danmark, og hertil finder læseren også de 10 anbefalinger fra iværksættergruppen GEIST.

Læs iværksættergruppens 10 anbefalinger.

Bogen er en online bog, der kan hentes gratis på Væksthus Hovedstadsregionens hjemmeside.

Hvis du vil være med til at diskutere tech, iværksætteri og vækst – så hop ind på Twitter og brug hashtagget #gowest.

Skriv et svar