Arkiver

BusinessDebatNyheder

Foreningen WeLoveStartups vil give iværksættere opstartslegater

Flere initiativer med formålet at understøtte det danske iværksættermiljø dukker op i disse tider. Med et fælles mål om at styrke og understøtte en innovativ udvikling på tværs af brancher. Offentlige myndigheder, etablerede virksomheder og iværksætterne selv står sammen om foreningen WeLoveStartups – startups i betydningen af nye værdiskabende iværksættere både indenfor Trendsonline.dk fokus, web, digital og tech samt iværksættere indenfor alle andre områder, der har et stort potentiale.

Tidligere i foråret ramte to store konferencer København, utallige events med formålet om vidensdeling på tværs af de erfaringsrige serieiværksættere og investorer, og de seneste seks måneder har budt på det københavnske iværksættercommunity #CPHFTW, Copenhagen For The Win, der nu har pippet på Twitter over 5.000 gange.

Mens #CPHFTW initiativet er af iværksættere og for iværksættere, går den nye forening WeLoveStartups på tværs af iværksættermiljøets interessenter med formålet om at skabe opdrift for iværksættere, så de kan skabe fremdrift for Danmark.

ERST_AndersHoffmannFlere overskudsgivende vækstvirksomheder

Dansk erhvervsliv efterlyser mere iværksætteri i Danmark. Danske iværksættere skal øjne mulighederne her i landet og være i stand til at skabe nye overskudsgivende vækstvirksomheder. I fremtiden skal vi ikke alene være afhængige af de store succeser som Novo Nordisk, Maersk og LEGO. Vi skal også leve af nye vækstvirksomheder med rødder i Danmark.

“Det er utroligt positivt at initiativer som WeLoveStartups springer frem, da det er en vigtig vej mod at skabe flere nye succesfulde virksomheder, som kan sikre vores fremtidige velstand,”  siger Anders Hoffmann, vicedirektør for Erhvervsstyrelsen.

Desværre har antallet af nye virksomheder været faldende stort set konstant siden 2007, samtidig med at kapitalopnåelse er blevet sværere. Non profit foreningen WeLoveStartups lanceres med formålet om netop at øge både opmærksomheden omkring og antallet af nye vækstvirksomheder i Danmark.

Kloge penge der støtter fremtidens iværksættere

WeLoveStartups vil arbejde for at forøge og forbedre antallet af succesrige iværksættere i Danmark. Dette vil ske via uddeling af kloge opstartslegater til iværksættere, der kan påvise stor gavn deraf, samt efterfølgende eksponering af deres fremgang.

danielglassowfriislaursen“WeLoveStartups er et initiativ, som vi bare måtte bakke op om. For en iværksætter betyder penge meget, men kloge penge kan betyde alt. WeLoveStartups har hele pakken og kan hjælpe en iværksætter videre fra idé til flyvende virksomhed,” forklarer Daniel Laursen, Founder af Trendsonline.

Derudover vil WeLoveStartups støtte og skabe initiativer, der holder iværksættere på rette spor, samt arbejder for at forbedre vilkår og rammebetingelser, så iværksættere kan optimere deres potentialeforløsning, og opnå endnu større værdiskabelse til gavn for det danske samfund.

Pay it Forward drivkraft bag et fælles initiativ

Den overordnede vision er at etablere en ”Pay it forward” kultur, så der på sigt kan skabes en evighedsmekanisme, der konstant medvirker til at skabe opdrift for iværksættere, så de kan skabe fremdrift.

AnetteNorgaard“WeLoveStartups er et initiativ, der kan synliggøre endnu flere startups til succes, og det er i høj grad et fokusområde Microsoft BizSpark ser nødvendigt at støtte op om,” udtaler Anette Nørgaard, Microsoft.

WeLoveStartups indsamler sponsorater fra virksomheder i Danmark, så de kan være med til at skabe deres fremtidige samarbejdspartnere og kunder, alt imens de viser Danmark, at vi skal være fælles om at skabe fremdriften.

Initiativtagerne bag WeLoveStartups er iværksætterprogrammet Microsoft BizSpark, den danske webhosting virksomhed UnoEuro, a-kassen Dana og niche nyhedsmediet om dansk digitalt iværksætteri Trendsonline.

 

2 kommentarer

Skriv et svar