Arkiver

Nyheder

MyMedCards hjælper lægerne på klinikken

At være læge i dagens Danmark kræver mange ting, ikke mindst hukommelse, men en ny app vil nu hjælpe dem. MyMedCards giver hurtig og nem adgang til de informationer, som er nødvendige i en ellers travl og hektisk hverdag på hospitalet.

Mange læger, især nyuddannede og medicinstuderende, går i dag rundt med en afsindig tung lægekittel fyldt med bl.a. håndbøger, instrukser og kittelkort. Disse redskaber bruges som et hjælpemiddel til at huske fx hvordan der gives blod, hvordan man udelukker et brud på en ankel osv. Men den tyngende kittel er ikke længere nødvendig for lægerne.

Sarah Bach Munkholm, der er medicinstuderende, har nemlig lavet en ny app kaldet MyMedCards.

MyMedCards 2

“Jeg indså hurtig, at den mængde information en læge bør rumme, overgik både min egen såvel som andre læges hukommelseskapacitet. At huske alle de scorings- og klassifikationssystemer, der findes indenfor lægevidenskaben, og som det forventes, at vi inddrager i journalerne, virkede nærmest umuligt,” fortæller Sarah Bach Munkholm

MyMedCards skal forhindre usikkerhed i akutte situationer

Problemet er, at kittellommen sjældent lever op til forventningerne om alsidig information. Det betyder, at man som læge eller medicinstuderende må tage andre metoder i brug, alt sammen tidskrævende i en ellers meget hektisk hverdag. Her kommer en smartphone hurtigt i høj kurs, men også det kan vise sig at være noget af en jungle.

Enten vises det på et andet sprog, har de forkerte enheder, eller også kan man slet ikke finde netop det, man søger. Udfaldet bliver derfor ofte, at man ender med blot at angive det i journalen, man mener er korrekt, eller at man helt lader være med at tilføje det.

“En dag jeg var i klinik, overværede jeg en akut situation. Pludselig kom en nyuddannet læge hen til mig og spurgte lidt anspændt, om jeg havde et specifikt kittelkort om blodtransfusion. Det havde jeg desværre ikke, for det var kun nyuddannede læger ved Region Nordjylland, der havde fået det kort. Så hun ledte febrilsk videre, hvorefter hun kunne behandle patienten videre,” siger Sarah Bach Munkholm

Det er situationer som denne, den nye app forhåbentlig kan forhindre. Netop derfor bestemte Sarah Bach Munkholm sig for at samle alle kittelkort og andet relevant information i én app.

Hun gik sammen med vennen Steffen Christensen, der studerer Software Development på Århus Erhvervsakademi, og de programmerede selv app’en, sideløbende med Sarah Bach Munkholms 8. semester på medicinstudiet.

Samler kittelkort og giver adgang til lægefaglige noter

MyMedCards tillader hurtig og nem søgning af danskbaserede lægefaglige noter, anatomi, scorings- og klassifikationssystemer. Samtidig er nogle af de mest anvendte kittelkort, udstedt fra landets fem regioner, også inkluderet i app’en.

Sarah BachMunkholms vision er at bidrage med et redskab, som kan hjælpe den enkelte sundhedsfaglige person med at få en effektiv og lærerig hverdag.

MyMedCards 3

Skriv et svar