Arkiver

Nyheder

Maj Invest Equity vandt DVCA-pris og Northzone fik årets venturepris

Maj Invest Equity modtog i går DVCA’s pris som årets kapitalfond efter en række succesfulde virksomhedssalg (exits). Årets venturepris gik til Northzone for at skabe kontinuerligt høje afkast til investorerne.

DVCA – Brancheforeningen for venture- og kapitalfonde – uddelte i går priserne til årets kapitalfond og årets venturefond på foreningens årlige topmøde i Nyborg på Fyn.

DVCA3Tre succesfulde exits i det forgange år

Prisen som årets kapitalfond gik til Maj Invest Equity, som i det forgangne år har frasolgt tre af sine investeringer med stor succes. De tre exits er henholdsvis Fan Milk, Kelsen og Biblioteksmedier.

”De tre frasalg har været meget imponerende og langt ud over normale investorkrav. Med Erik Holm ved roret fra 2011 er der slået nye toner an i Maj Invest, uden at de gamle dyder er smidt over bord,” sagde Ole Steen Andersen, formand for DVCA, i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Han fremhævede yderligere, at prisvinderen har været eksponent for en række innovative virksomhedshandler, og at Maj Invest Equity i dag investerer bredere end tidligere, hvor fonden fortrinsvis fokuserede på industrivirksomheder. Et par nylige eksempel er investeringen i designvirksomheden Muuto og sushikæden Sticks’n’Sushi.

Northzone vinder pris for høj værdiskabelse

Prisen som årets venturekapitalfond gik til Northzone, som i sin seneste fond – Northzone 7 – har rejst over 150 mio. euro.

”Her er der væsentligt nyt, idet der i en fond 7 for første gang er en dansk pensionskasse, der er direkte investor i Northzone. Det er simpelthen så flot,” sagde Ole Steen Andersen.

Det som for alvor imponerede DVCA’s priskomité var dog det høje afkast, som Northzone har skabt i sine to fonde 5 og 6.

”Begge fonde ligger meget højt i forhold til amerikanske venturefonde. Det fortæller os i priskomitéen, at værdiskabelsen for start-ups ved at teame op med Northzone er konstant høj, og at den er konsistent,” sagde Ole Steen Andersen.

Det er syvende gang i år, at DVCA uddeler priser for årets venture- og kapitalfond. Kriterierne for at modtage priserne er dels kvaliteten og forskelligheden i nye virksomhedshandler, succesfulde exits og afkast på investeringerne, dels den generelle udvikling hos venture- eller kapitalfonden.

Tidligere på året blev Ole Andersen fra ApS Falkenhøj kåret af DVCA som årets business angel. Det skete i forbindelse med business angels årsmødet i Odense den 22. maj.

Skriv et svar