Arkiver

Nyheder

Interaktiv dokumentar skildrer livet i slummen

The Slum Challenge er et interaktivt dokumentarprojekt der skildrer dagligdagen for en beboer i megabyen Manilas slum. Gennem den webbaserede oplevelse præsenteres seeren med en række dilemmaer gennem øjnene hos en filippinsk slumdreng, der skal skaffe mad til familien.

Folkene bag projektet har selv besøgt Manilas slum for at udføre research der danner grundlag for filmens sekvenser. De har blandt andet foretaget interviews med børn, unge, voksne og organisationer, der til dagligt lever eller arbejder i slummen.

Som ung i Danmark kan det være svært at forholde sig til livet i slummen i en verden, der på mange punkter ikke ligner vores. Der findes masser af materiale, som skildrer livet i et slumområde, men ikke hvor seeren bliver inddraget som en aktiv del af handlingen. Med denne form håber vi, at seeren får slummen ind under neglene, så han eller hun bedre kan relatere sig til livet på de breddegrader,” siger Mikkel Cantzler Christensen, en af tilrettelæggerne bag The Slum Challenge.

Voksende befolkning i slumområder

Projektet fortæller at op imod en milliard mennesker lever i dag i slumområder, og at tallet forventes at stige til to milliarder i år 2030. Selve navnet på The Slum Challenge hentyder ikke kun til protagonistens daglige udfordringer, men også den globale udfordring vi står over for, med en voksende befolkning der lever under forringende levevilkår.

Vi vil gerne give et anderledes og mere nuanceret indblik i urbaniseringens konsekvenser, og et kig ind i de
levevilkår, der bliver hverdag for flere og flere mennesker verden over. Ikke mindst i ulandene. Det tror vi lykkes
bedst ved, i bogstaveligste forstand, at servere slummen i øjenhøjde for seeren,” siger Mikkel Cantzler Christensen.

Klik her for selv at prøve kræfter med The Slum Challenge.

Skriv et svar