Førende danske kompetencer inden for sundhed og velfærdsteknologi samles i et nationalt netværk, Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi. Netværket skal styrke udvikling, kommerciel udnyttelse og eksport af dansk sundheds- og velfærdsteknologi. Af Jakob Erichsen.
Ni ledende danske organisationer inden for sundhed og velfærdsteknologi bliver en del af det nationale netværk, der skal give danske virksomheder lettere adgang til viden og kompetencer og bane vejen for en øget kommercialisering og eksport af danske hjælpemidler, services, sundheds-it og lignende.
Videndeling skal fremme sundhedssektoren
Netværket tager udgangspunkt i den voksende efterspørgsel efter teknologi og services, der kan hjælpe borgere med særlige behov til i højere grad at være selvhjulpne. Eksempelvis, når patienter udskrives fra hospitalet, men stadig skal holde øje med udviklingen i deres sygdom, eller når borgere efter sygdom eller funktionsnedsættelse har behov for genoptræning og særlig pleje.
“Vi vil optimere virksomhedernes muligheder for at skabe løsninger, der tager udgangspunkt i reelle behov, med den selvhjulpne borger i centrum, og understøtte, at virksomhederne i sidste ende står med konkurrencedygtige forretningsmodeller, som kan eksporteres og skabe vækst til Danmark,” siger Birgitte Dam Kræmmergaard, formand for Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi.
Læs også: Tysk health care-gigant udvælger danske Cortrium til vækstprogram
Stigende efterspørgsel fra både offentlige og private institutioner
Det nye innovationsnetværk tager primært afsæt i efterspørgslen fra hospitaler og kommuner, men vil også arbejde med løsninger rettet mod private personer. Metoden er samarbejde, videndeling og netværk. Aktiviteterne vil styrke virksomhedernes muligheder for at udvikle og sælge løsninger, som bygger på den nyeste viden.
“Vi vil være en hjælp for de virksomheder, der udvikler eller har færdige produkter og services til velfærdsområdet, og som gerne vil træde ud på de internationale markeder,” siger netværksleder Gunhild Sander Garsdal, Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi, og fortsætter:
“Rigtig meget viden er i dag lukket inde på hospitaler, i kommuner og ikke mindst på universiteter og andre vidensinstitutioner. Det kan være svært for virksomhederne at få adgang til denne viden og få den sat den i spil. Det vil vi ændre på.”
2 kommentarer