Arkiver

HardwareNyheder

Tysk health care-gigant udvælger danske Cortrium til vækstprogram

Den danske iværksættervirksomhed Cortrium har udviklet et innovativt måleinstrument til medicinalindustrien, men som følge af det seneste års søgen efter danske investorer uden held, har teamet måttet se ud over de danske landegrænser. Tyske Bayer bed på, da Cortrium søgte deres deres fire måneders tilrettelagte vækstforløb Grants4apps.

Cortrium er en hardware iværksættervirksomhed inden for medicinalindustrien, hvis produkt, C3, er et Cortrium c3
måleinstrument man fæstner på brystet til måling og overvågning af de 5 vitale parametre, såsom puls og respirationsfrekvens via smartphone apps. Foreløbig kan Cortrium måle 3 af de 5.

Produktet er især rettet mod folk med arveanlæg eller prædisposition for hjertesygdomme, søvnapnø og lignende lidelser, men giver også den almindelige privatperson mulighed for selv, at gøre noget aktivt og tage ansvar for eget helbred.

Netop det at gøre denne type produkt let tilgængeligt for offentligheden, giver mulighed for en stor mængde let forståelig helbredsdata, som i sidste ende også skal gøre det nemmere for læger at forstå deres patienter.

Cortrium til Tyskland fremfor Danmark

Det at skulle til udlandet for at finde støtte, er ikke noget Cortrium i første omgang selv havde forudset, men grundet manglende interesse fra danske investorer, begyndte de at se på muligheder uden for hjemmemarkedets grænser, og der fandt de tyske Bayer, hvis acceleratorprogram er beliggende i Berlin.

“Man siger jo, at det sidste sted man opnår anerkendelse, er i ens eget hjemland. Vi har afsøgt Danmark for større virksomheder og investorer gennem snart et år uden held. Første gang vi kiggede uden for landets grænser var i starten af maj måned i år ved en konference i Amsterdam, og nu har Bayer så taget os under vingen,” siger medstifter Jacob Eric Nielsen til Trendsonline.dk.

På trods af dette tilbud fra udlandet og den manglende interesse fra det danske marked, er der dog endnu ikke noget som peger på at Cortrium bliver tysk.

“Indtil videre forbliver Cortrium en dansk virksomhed. Vi flytter kun salg og marketing til Berlin, mens vores ingeniører er i Danmark. På sigt kan alt ske,” fortæller Cortriums læge og medicoingeniør Erik S. Poulsen og fortsætter

“Vi forlader ikke sådan bare Danmark, idet Medtech kompetencer og det praktiske know-how niveau blandt danske ingeniører er stort og med mange kvalificerede ingeniører.”

Cortrium har ikke mistet troen på Danmark, og ser endnu positivt på mulighederne for en medtech iværksættervirksomhed som deres.

Eksklusivt acceleratorprogram uden bindinger

Bayer er en gigant inden for medicinal industrien og deres globale organisation råder over mere end 130.000 medarbejdere. Bayer Healthcare Grants4apps er et program designet til at accelerere udviklingen af en virksomhed som Cortrium, og programmet har kun plads til fem virksomheder, hvilket indikerer hvor stor en chance dette er for Cortrium, og dette endda uden konkrete bindinger.

“Vi synes konceptet med at komme ind under vingerne af en stor medicinalvirksomhed er spændende – og det er uden, at Bayer kræver medejerskab og sætter sig tungt på en bestyrelsespost,” fortæller medstifter  Jacob Eric Nielsen til Trendsonline.dk.

Forventningen fra Bayer lyder på et ønske om et produkt, som kan forbedre deres markedsposition, ved at muliggøre afsendelse af helbredsdata over store afstande mellem patienter, læger og medicinalindustri.

“Fra vores dialog med Bayer ved vi allerede, at Bayer bruger mange ressourcer på kvalitetssikring af deres medicinske produkter og omkring 10-12 år på at udvikle ny medicin. Hele denne proces er for Bayer forbundet med store omkostninger til overvågning af patienter, der på forsøgsbasis tager ny eller forbedret medicin. Vores produkt kan reducere Bayers og andre medicinalvirksomheders udviklingsomkostninger betydeligt”, siger Jacob Eric Nielsen.

Cortrium device Manglende risikovillig kapital i Danmark

Desværre fandt Cortrium ikke de fornødne investeringer på hjemmemarkedet, hvilket er årsagen til at de i første omgang endte hos Tyske Bayer, men når de er færdige med acceleratorprogrammet kan alt ske.

“Investeringsmiljøet i Danmark har desværre et begrænset omfang, men ikke umuligt. Skal jeg komme med en kritik, så tænkes der nok for traditionelt blandt mange danske investorer. Der sættes fokus på at kunne identificere patenter og imens løber tiden. Vi tror mest på, at det gælder om at nå først til markedet. Som vi forstår på Bayer er det dog almindeligt i Tyskland, at større virksomheder tager et slags socialt ansvar for tech start-op virksomheder,” fortæller Erik S. Poulsen, og fortsætter “måske tager vi patent, måske ikke. Det afgørende for os er at kunne tilbyde patienter smart måling af deres helbredstilstand,”

ScionDTU acceleratorprogrammet ser kun positivt på det tyske eventyr

Udover at være udvalgt til at deltage i Bayer’s acceleratorprogram, er Cortrium også udvalgt til at deltage i Danish Tech Challenge; et acceleratorprogram fokuseret på hardware virksomheder.

“Vi har udvalgt Cortrium til Danish Tech Challenge, da de både har et meget spændende produkt og et stærkt og seriøst team. De bliver en del af et enestående netværk af 20 særligt udvalgte virksomheder, der alle arbejder med at udvikle nye fysiske produkter. I 4 måneder skal de dele lokaler på Scion DTU, og det er en helt central del af værdien i programmet, at de således lærer hinanden rigtigt godt at kende, da et godt netværk er altafgørende for ens chancer for succes,” således kommenterer projekleder Jakob Svagin fra DTC på Cortrium’s deltagelse i programmet og fortsætter med de rosende ord

“At Cortrium også er udvalgt til Bayer’s program i Berlin, understreger seriøsiteten og kvaliteten af teamet og teknologien, og giver dem optimale muligheder for at udvikle både deres produkt og deres forretning. Vi håber meget, at kunne bidrage positivt til deres udvikling, og at kunne samle nogle gode tips op fra acceleratoren i Berlin.”

Projektleder Jakob Svagin fra ScionDTU opfatter Cortrium’s optagelse i det tyske vækstforløb, som et kvalitetsstempel af den danske iværksættervirksomhed. Cortrium teamet selv, ser også muligheden for at lære af både det danske og det tyske acceleratorprogram over de næste måneders intensive arbejde.

“Vi søgte DTC fordi konceptet ikke lægger bånd på vores udviklingsarbejde, og samtidig tilbyder os et tæt samarbejde med DTU og potentielle investorer. Vi skal bl.a. bruge DTUs prototypeværksted med 3D-printere til at forbedre brugervenligheden af vores produkt,” slutter Jacob Eric Nielsen interviewet med Trendsonline.dk.

Læs om ScionDTU’s accelerator-program for hardware startups – med kontorfaciliteter og investor-hjælp.