CloudNyheder

IBM Bluemix vil slå Microsoft og Amazon

Der er langt fra teoretiske modeller som Lean startup, Business Model Canvas, Lean Canvas med videre, til man står med et færdigt produkt. At gå fra forretningsidé til en webservice, der kræver skalérbarhed og mulighed for hurtige ændringer i funktionalitet, kan være enormt tids- og ressourcekrævende, men det prøver IBM ny at gøre op med. Af Daniel Laursen

IBM Bluemix er en uendelig stor værktøjskasse, hvor du hurtigt kan sætte applikationer op. Herefter kan du gennem et grafisk overblik tilføje de APIer og tjenester, som din løsning skal bygge på. Når grundstenene er valgt, starter selve programmeringen. Allerede her er der sparet tid i forhold til at skabe et environment. Selve udviklingen bygger på de services, som andre har lavet og er derfor også meget hurtig.

Efter endt programmering er man bare få klik fra at have en kørende løsning i et live miljø, som så enten kan bruges live eller testes på de første kunder.

Læs også: Tre danske startups udvalgt til den nordiske IBM SmartCamp

IBM vil slå Amazon og Microsoft

Amazon Cloud, Microsoft Azure og Heroku har været nogle af de tiltag, der har gjort det nemmere for startups at komme fra ide til webservice. Men IBM vil med Bluemix tage skridtet videre i forhold til, hvor nemt det skal være. De fleste danske startups kender til IBM_bluemix_newAmazon Cloud (AWS), Microsoft Azure og Heruko, men Bluemix er ikke så udbredt i Danmark endnu, selvom det har taget resten af verdens udviklere og stiftere med storm.

“Som salgsansvarlig gav Bluemix mig utrolig meget viden om hele programmeringsfasen. For en person der ikke er programmør, er dette virkelig en perfekt mulighed,” udtaler Jordache Johnson, VP Business Development, MyMenu.

Brobygning mellem programmøren, og den der sidder med forretningen er essentiel. Hvad der tidligere krævede avanceret manuel rapportering fra udvikleren til stifteren er, som Jordache fra MyMenu siger, gjort meget simpelt.

Læs også: Danske virksomheders data ender i amerikansk sky

Bluemix er en stærk konkurrent

Enkeltheden er ifølge ekspert og blogger Prashant Anand også det, der gør, at IBM Bluemix er konkurrencedygtig.

“Enkeltheden i at tilbyde et katalog af services og lade udvikleren kombinere dem med en enkel brugergrænseflade, mens de komplekse it-opgaver skjules, gør, at vinderen bliver Bluemix, når der skal vælges mellem de tre PAAS løsninger Microsoft Azure, Amazon Web Service og IBM Bluemix,” udtaler han i et blogindlæg.

Bluemix’s vision er at hjælpe startups med at komme hurtigere til markedet. Selv skriver de, at dette kan gøres i et helt unikt tempo. Federico Pinna fra det amerikanske startup Vivocha er enig

“Vi reducerede vores deployment-fase med op til 90 %,” udtaler han.

Finanssektoren og hotdogs

Et af de områder, hvor Bluemix kan bruges, er til webservices, der udfordrer finanssektoren.

Dette vil trendsonline.dk gerne sætte fokus på og bringer derfor TechHotdog-eventet til København. Vi kan allerede nu fortælle, at der bliver et panel med nogle af de bedste danske startups inden for dette område. De skal have en god snak om hvad der sker inden for sektoren, de muligheder der er og hvad vi kommer til se i fremtiden.

Finanssektoren bliver udfordret med nye startups, der prøver at kigge på finanssektoren på en ny måde, og med deres ideer prøver at tage en bid af kagen. Vi synes, at præcis denne sektor skal have lidt ekstra bevågenhed, og har derfor sammen med IBM Bluemix lavet en TechHotdog med fokus på finanssektoren.