Arkiver

Nyheder

Nyt crowdsourcing community bygger bro mellem virksomheder og studerende

Danmarks største professionshøjskole VIA University College og den førende crowdsourcing-virksomhed Chaordix lancerede d. 22. oktober et crowdsourcing community, som bygger bro mellem uddannelse, forskning og innovation. Af Daniella Ravnholt Mathiesen

Navnet er ’VIA Connect’, og det har til formål at forbinde offentlige og private virksomheder med tusindvis af forskere, undervisere og studerende, som vil levere idéer og innovation direkte til virksomheder.

Ved hjælp af det nye crowdsourcing community, VIA Connect, kan virksomheder, som står overfor udfordringer dele dem med brugerne af www.viaconnect.dk, hvorefter der vil blive skabt et samarbejde mellem de forskellige brugere om at skabe innovation, udvikling og forandring.

VIA Connect skal skabe innovation med den private og offentlige sektor

Med VIA Connect bliver VIA University College den første forsknings- og uddannelsesinstitution,  som udvikler sin egen crowdsourcing-løsning for at skabe innovation sammen med partnere fra den private og offentlige sektor.

Chefkonsulent og leder af projektet for VIA University College Flemming Binderup Gammelgaard fortæller, at han generelt oplever enDanishCrowdsourcing_FlemmingBGammelgaard stigende interesse for crowdsourcing, og at hele idéen bag crowdsourcing er at udfordre traditionelle forretningsmodeller og sågar hele industrier.

Det er nu over en måned siden, at VIA Connect blev lanceret, og i den forbindelse har vi talt med Flemming Binderup Gammelgaard om, hvordan VIA Connects implementering er forløbet:

Det hele er gået som forventet, og der er rigtig mange, som har været inde på VIA Connect og registreret sig – faktisk har vi lige nu flere tusinde registrerede community medlemmer. Jeg oplever, at der er en stor interaktion, og lige nu er der over 50 forskellige idéer til de første to challenges inde på communitiet,” fortæller Flemming Binderup Gammelgaard.

Han opfordrer alle virksomheder til at gå ind og dele deres udfordringer hos VIA Connect, blot ved at sende ham en mail.

Udviklet i samarbejde med Chaordix

VIA Connect er udviklet i et solidt partnerskab med Chaordix, som er den globale standard inden for crowdsourcing og har, med afdelinger i London, New York og Calgary, skabt innovationsplatforme for nogle af verdens største virksomheder, hvoraf LEGO, IBM og American Airlines kan nævnes.

Chaordix har leveret den avancerede teknologiplatform og i det hele taget bidraget til at realisere vores vision for VIA Connect som innovationsdriver,” siger Flemming Binderup Gammelgaard.

Sideløbende med VIA Connect lancerer VIA University College også et nyt praksisbaseret uddannelsesprogram. Programmet skal give de studerende anvendelsesorienteret viden om crowdsourcing, crowdfunding samt andre former for kollaborativ innovation som væsentlig vækstdriver og forudsætning for succes i en stadigt mere forbundet verden.

1 kommentar

Skriv et svar