Arkiver

BusinessNyheder

GameAnalytics får investering på 5,5 mio. dollars og ny CEO

Den dansk-baseret spilanalyse-virksomhed har sikret sig en ny runde af finansiering, og samtidig er der sket ændringer i virksomhedens ledelse. Af Louise Løvendahl Johansen

Den danske spilanalyse-virksomhed: GameAnalytics har lige sikret sig en ny investering på 5,5 mio. dollars svarende til lidt over 33 mio. kr.

Investorerne

Investeringen kommer fra den samme gruppe, der før har investeret i virksomheden: Sunstone Capital, CrunchFund, Jimmy Maymann (CEO, Huffington Post) og René Rechmann (Præsident, Maker Studios).

Der er også en ny investor på banen i form af Beta Angels. Med deres investering løber investerings-beløbet op i 8 mio. dollars, der er lige over 48 mio. kr.

Ændringer i ledelsen hos GameAnalytics

Ligeledes har GameAnalytics annonceret nogle ændringer i deres ledelse. Den mest signifikante ændring er uden tvivl, at den forhenværende CEO og medstifter, Morten Wulff er gået af, og den tidligere direktør for Aol, Luke Aviet tiltræder i hans sted.

Andre ændring i ledelsen inkluderer, at Nick Roveta tiltræder som ny VP af Strategiske Partnerskaber, og GoViral medstifter Claus Moseholm bliver ny CCO.

Morten Wulff forlader dog ikke GameAnalytics, selvom han ikke længere er CEO. Han vil i stedet tage titlen ’General Manager’ for Danmark og Tyskland og vil endvidere blive ansvarlig ’Produkt og Marketing’, fortæller han Nordic Game Bits.

Dreamteam

For bare en måned siden blev GameAnalytics udnævnt til en af Europas hotteste startups, men de er endnu ikke begyndt at tjene penge på deres produkt. Det vil dog ændre sig tidligt næste år ifølge en udtalelse fra nu tidligere CEO, Morten Wulff til techcruch, da de Morten Wullfmener, de har nået den ’kritiske masse’ for deres produkt.

Den nye ledelse er klar til at hjælpe med netop det, fortæller Morten Wulff til Nordic Game Bits.

”Luke – og selvfølgelig Nick og Claus udgør tilsammen det ’kommercielle’ dreamteam. Sammen har de bygget og solgt GoViral til Aol for 98 mio. dollars for tre år siden. Sammen med mig, resten af GA-teamet og den kæmpe platform af 14.000 udviklere, føler vi, at GameAnalytics er parat til fremtiden,” siger Morten Wulff.

Planer efter ny finansiering

Den nye investering gør det muligt for GameAnalytics at udføre deres planer, som tæller flere projekter, fortæller Morten Wulff til Nordic Game Bits. Det bliver primært i virksomhedens udviklingscenter i Berlin, hvor de også vil ansætte flere folk.

Ingen af de nye initiativer er blevet offentliggjort endnu, men ifølge Morten Wulff, vil GameAnalytics være klar til at fortælle mere om deres nye features i Q2 i det kommende år.

Konkurrencedygtighed i gamer-miljøet

GameAnalytics er i øjeblikket en af de førende virksomheder inden for det hurtigt voksende felt af virksomheder, der analyserer spilleres adfærd af især free2play spil.

Med en stigende konkurrence blandt de mange nye free2play titler, der bliver annonceret hver dag, er der en øget efterspørgsel for detaljerede analyser af spiller-adfærd for at sikre den perfekte balance mellem underholdende gameplay og in-game køb.

”Det er et meget konkurrencedygtigt marked med et stigende antal af udviklere og et stigende antal af spil, der lanceres hvert minut. Det resulterer i et behov for bedre brugervenlighed, interaktion og overordnede kvalitet af spillene,” forklarer Morten Wulff.