Arkiver

Nyheder

Pakkeleverandøren Swipbox ekspanderer til Sverige

Tilbage i maj måned indgik Swipbox og DHL Express et samarbejde, som gjorde det muligt for danskerne at hente pakker hvor de handler ind. Nu er Swipbox klar til at ekspandere konceptet videre til Sverige, som det første land i en større international ekspansion. 

SwipBox-automaterne findes i øjeblikket på omkring 370 lokationer overalt i Danmark. Inden længe stiger dette tal til ca. 500. Det er blandt andet alle Bilka og Føtex samt halvdelen af Nettos butikker, der i dag har en automat stående. Modtageren kan selv vælge i hvilken SwipBox, pakken ønskes afhentet. Når en DHL-kurer har en pakke i hænderne, får modtageren en SMS og et valg om at afhente pakken i en SwipBox eller få den sendt hjem. Dermed kan DHL sikre sig, at forsendelsen bliver leveret til den rette person.

Men nu er tiden kommet til at udvide konceptet og målsætningen til andre lande, skriver Børsen.

“Det er helt naturligt for os. Vi har aldrig tænkt på Swipbox som et dansk fænomen. Nu har vi brugt tid og penge på at justere systemet og konceptet, og derfor tager vi nu fat på den internationale ekspansion,” siger Henrik Gedde Moos, grundlægger og direktør for den internationale forretningsudvikling i Swipbox.

 Læs også: Swipbox og DHL Express har indgået samarbejde – hent hvor du handler. 

Den europæiske Internethandel er steget eksplosivt de seneste par år, og hertil følger der også en masse logistiske udfordringer med. Swipbox håber på at kunne afhjælpe disse logistiske udfordringer med deres hent-selv koncept, i både ind og udland. Swipbox har derfor i første omgang kastet sig over nabolandet Sverige.

“Indtil videre har vi opstillet 20 automater derovre i december. Målet er flere hundrede ligesom i Danmark, og vi kan allerede mærke, at svenskerne har taget konceptet til sig,” siger Henrik Gedde Moos og tilføjer: “Det vil samtidig overraske mig, hvis vi ikke får etableret os i flere lande i 2015. Også gerne mere end et.”

Forventet overskud i 2016
Swipbox fremlagde tidligere i år dets første regnskab, der viste et underskud på 14 mio. kr. efter skat. Investorerne bag tæller Vækstfonden, Nielsen & Nielsen Holding samt Peter M. Clausen, storaktionær i Danfoss.

Og ifølge adm. direktør i Swipbox, Steen Sørensen, bliver der også brug for dem næste år.

“Vi kommer heller ikke ud med et overskud i 2015, men det gør vi til gengæld i 2016. Det tør jeg godt love,” siger han til Børsen.

Kilde: Børsen.dk 

Skriv et svar