Efter et næsten fire måneders intensivt accelerationsforløb var torsdag den 18. december dagen, hvor finalisterne i den første udgave af iværksætterkonkurrencen Danish Tech Challenge blev offentliggjort. Af Pia Ella Elmegård.
De seks finalister er blevet udpeget af en uafhængig jury bestående af folk fra innovationsmiljøerne, tekniske eksperter, business angels og folk med henholdsvis ledelses-, salgs- og marketingsbaggrund.
Læs også: Hardware vs. software: Kan der bygges bro over kløften?
11 pitchede og seks finalister blev udpeget
Ud af de 22 virksomheder, der startede i Danish Tech Challenge den 1. september, valgte 11 at fremlægge deres business-case for juryen.
I bedømmelsen blev iværksættervirksomhederne målt og vejet ud fra følgende kriterier: potentiale, value proposition, teknologi, kunder og marked, teamsammensætning og fremskridt i løbet af Danish Tech Challenge.
Læs også: DTC åbnede dørene til 14 lynpitches der imponerede.
Seks finalister skal kæmpe om 500.000 kr.
De seks finalister går videre til den endelige finale, hvor de den 22. januar skal fremlægge deres businesscase foran en ny uafhængig jury. Den endelige vinder kåres ved et stort awardshow den 29. januar, hvor HKH Kronprins Frederik vil overrække førstepræmien på intet mindre end 500.000 kr.
Audientes, der udvikler et lavpris-høreapparat målrettet hørehæmmede i udviklingslande.
SBT Aqua, der har udviklet en sensor til realtime detektion af bakterier i drikkevand.
Texo Medical, der har udviklet et elektrisk stimulerende plaster, der kan accelerere heling af kroniske sår.
Future Electric, der har sat sig for at bygge verdens hurtigste elektriske motorcykel.
Novipel, der har udviklet en bækkenbundstræner mod inkontinens, der kommunikerer med brugerens smartphone.
Nordic Power Converters, der har udviklet en strømforsyning, der langt mere kompakt og har bedre ydeevne og levetid end traditionelle strømforsyninger.
De to deltagere Eupry og Audientes var desuden med i et længere indlæg i Lorry på TV2 med ScionDTU direktør Steen Donner. Se indslaget her.
Læs også: ScionDTU’s accelerator-program for hardware startups – med kontorfaciliteter og investor-hjælp.