Arkiver

EventsHardwareNyheder

ScionDTU’s accelerator-program for hardware startups – med kontorfaciliteter og investor-hjælp

Danish Tech Challenge er det første og eneste danske accelerator-program, der fokuserer på såkaldte hardware startups, og de tilbyder kontorfaciliteter, adgang til prototype-værksted, rådgivere og et netværk af andre hardware startups over fire måneder – og en grand prize på 500.000 danske kroner!

Har du en registreret virksomhed? Er du villig til at bruge fire måneder fuldtid på din idé? Og er du midt mellem konceptudvikling og proof of business? Så er du måske en kandidat til Danish Tech Challenge (DTC) – et fire måneders accelerator-program med kontorfaciliteter med muligheden for at vinde 500.000 danske kroner.

Tilmeld dig accelerator-programmet her og vind 500.000 kr.

Med 101 tilmeldte blev Danish Tech Challenge, støttet af Industriens Fond, skudt i gang på ScionDTU, hvor projektleder Jakob Svagin sagde velkommen og præsenterede programmets formål og rammer for et noget nysgerrigt – og fyldt – auditorium i går eftermiddags.

ScionDTU_DTC_JakobSvagin

Et hjem for hardware startups

Vi talte med projektleder Jakob Svagin om, hvem DTC retter sig mod – og hvad et hardware startup er?

“Hardware startups er de iværksættervirksomheder, der arbejder med alt det, der ikke er 100 % software, service eller web. Hardware skal være en del af kerneproduktet, således at forretningsmodellen altså afhænger af noget fysisk. Der findes allerede rigtig mange tilbud til digitale iværksættere, der fokuserer deres forretning på software og web. Vi vil gerne være de tekniske iværksætteres hjem.”

Som udvalgt startup får man mentorer, rådgivere, bogholdere og advokater, og så er der adgang til kontorfaciliteter, mødelokaler og prototype-værksted. Hovedaktiviteten er dog at fokusere på sin egen forretning.  Jakob Svagin fortæller, at de udvalgte skal være indstillet på at være en aktiv del af miljøet – ud over naturligvis at være nogle ambitiøse og imødekommende teams.

“Der vil være et relevant event omkring én gang om ugen, hvor eksterne eksperter taler om et relevant emne. Vi opfordrer desuden til, at man bruger hinanden, og laver derfor ugentlige sessions for at vidensdele, hvis man fx mangler info eller kontakter for at få typegodkendt sit produkt i Tyskland. Disse sessions er typisk 2×3 timer om ugen, og man møder op, hvis man finder det relevant.”

Programmer til hardware vs. software startups

En af årsagerne til, at det er vigtigt at definere, hvordan et hardware startup er forskelligt fra et software startup, handler om, at de forretningsmæssigt ikke har de samme udfordringer i opstartsfasen. Andre accelerator-programmer som Startupbootcamp og Accelerace differentierer ikke skarpt mellem hardware og software fokuserede startups, og netop derfor kan DTC programmet være særligt interessant for startups, der arbejder inden for udvikling af tech hardware.

SimpLight_logo

Jeg fangede Jonatan Kutchinsky, co-founder og CEO i det danske hardware startup SimpLight, der udvikler en pære, der er selvregulerende, så brugeren får den rette mænge lys på det rette tidspunkt af dagen – med fokus på høj farvegengivelse og god lyskvalitet. For at udvikle denne pære, der har til formål at forbedre folks søvn og generelle sundhed ved at ændre den måde vi opfatter lys på, har teamet bag SimpLight brug for masser af viden, samt elementer et software startup ikke skal indhente.

“Vi vil gerne deltage i Danish Tech Challenge, fordi det ser ud til at kunne blive et meget spændende miljø og fællesskab for startups der udvikler hardware. De fleste startupmiljøer fokuserer på software, og mange har en opfattelse af, at det er her de hurtige penge er. Men der er mange flere nye arbejdspladser i hardware-produkter, og de fleste store danske højteknologiske virksomheder er hardware-baserede, som fx. Grundfoss, Danfoss, Oticon og Vestas.

Der er også meget hardware-ekspertise i Danmark, og hvis vi kan komme til at dele miljø med 19 andre stærke startups i et videns-hotspot for hardware, kan vi lære rigtigt meget.”

Et hardware startup har behov for viden om, og adgang til, produktionsfaciliteter, prototype-værksted og sidst, men ikke mindst, et netværk af rådgivere og andre hardware startups, som kan hjælpe med præcis disse udfordringer.

Danish Tech Challenge retter sig mod netop disse hardware startups og er det første accelerator-program af sin slags herhjemme.

Keystones_JanRosenbomKeystones matchmaker de udvalgte startups med de rigtige investor-penge

Særligt interessant ved DTC programmet er, – ud over at de tilbyder fulde netværks- og kontorfaciliteter i alle fire måneder – at de har Keystones tilknyttet programmet. Partner ved Keystones, Jan Rosenbom, har været engageret i projektet fra start.

“Vores rolle handler især om fire områder. Vi hjælper med at optimere det materiale de deltagende startups søger funding med, hvilke investorer det enkelte startup skal bruge deres kræfter på, den valuation som et startup arbejder under, og sidst går vi også ind og understøtter, hvad der kan være en længerevarende forhandlingsproces.”

Keystones er også placeret på ScionDTU med fire medarbejdere. De fungerer som strategisk sparringspartner og som matchmaker mellem startups og de rigtige investor-penge.

Hvornår skal jeg søge, og hvornår kører accelerator-programmet?

Udvælgelsen sker inden sommeren, og accelerator-programmet kører dernæst fra september til december. I starten af det nye år vil de deltagende hardware startups pitche deres prototyper eller produkter for en jury, som herefter vælger vinderen af de 500.000 kr.

Danish Tech Challenge giver dit team:

  • 4 måneders intenst accelerator-program
  • Kontorfaciliteter på ScionDTU med andre dedikerede hardware startups
  • Adgang til prototype-værksted
  • Adgang til rådgivere, mentorer og forskere
  • En funding strategi i samarbejde med Keystones
  • Mulighed for omtale i medier

Og lidt insider-viden til sidst: Intet er obligatorisk, det er relevans, der spiller ind, men niveauet af engagement i fællesskabet vil spille ind i screening processen.

Held og lykke til alle, der søger Danish Tech Challenge!