Arkiver

E-handelNyheder

Sikrer din webshop mod nedbrud

I sidste måned skrev vi omkring, hvordan januar udsalget havde skabt problemer hos flere webshops, både internationale og nationale webshops oplevede nedbrud i forbindelse med startskuddet til udsalget. Derfor er det vigtigt at sætte ind, da onlinehandlen stiger i forbindelse med online shopping dage som f.eks. Cyber Monday og Black Friday. – Af Camilla Uldahl

Et nedbrud på en webshop er aldrig belejligt, dog kan et nedbrud på et tidspunkt, hvor en webshop burde omsætte allermest i minuttet, have store konsekvenser. Det er et velkendt problem både i Danmark og udover vores landegrænser, da megen trafik i forbindelse med specifikke online shopping dage, udfordrer webshops.

Læs også Januar udsalg giver nedbrud hos webshops.

Massiv brugerbelastning, eller bruger-peaks, bliver altså mere og mere udbredt i forbindelse med ”adoptionen” af Amerikanske shopping traditioner som eksempelvis Black Friday. Webshops bør altså gardere sig på bedst mulig vis, hvis de vil sikre sig en optimal indtjening på også særlige travle dage.

Danske Queue-it er en af de virksomheder, som på få år har oplevet global succes med deres online køsystem, som over en halv milliard brugere allerede har været igennem. Queue-it udbydes som en Software-as-a-Service og fungerer ved, at de brugere, der overstiger det beskyttede websites kapacitet, omdirigeres til et køsystem, hvor de holdes orienteret om deres individuelle status, indtil de sendes retur til det website, de ønskede at besøge.

[quote_box_center]”Vores online kø-løsning sikrer en god kundeoplevelse og -service og ikke mindst vores kunders indtjening, når der er høj trafik på websitet, og det er naturligvis årsagerne til vores succes.”

”Vi oplever lige nu en stor efterspørgsel på vores løsning. Og det sker i takt med, at online handlen generelt set stiger og kampagner og unikke online shopping-dage skyder op overalt i verden. Før jeg kom ind i branchen havde jeg f.eks. aldrig hørt om “Single’s Day” i Kina, som er den største online shopping-dag i verden”. siger Queue-its CCO og medstifter, Camilla Ley Valentin. [/quote_box_center]

Systemet fungerer i praksis som en forsikring, idet det bliver aktiveret så snart at brugerantallet overstiger grænsen for antal samtidige besøgende. Det virker mere effektivt end at sætte en ekstra server på, idet at en ekstra server umiddelbart ikke løser problematikken, da der f.eks. kan være tale om en betalingsgateway eller andre komponenter, der fejler.

[quote_box_center]”Det er vigtigt at forstå, at det normalt vis kun er en lille andel af brugere, som oplever selve køen. Alternativet er, at INGEN kommer igennem til siden, fordi den fejler. Brugerne, som sidder i kø, oplever en fair behandling samt oplysning om fremdrift, og det er én af de vigtigste ting at huske.” siger Queue-its CCO og medstifter, Camilla Ley Valentin.[/quote_box_center]

Tips til at sikre din webshop mod nedbrud

 1. Har Marketing & IT talt sammen.
  Få afstemt forventninger imellem hvad kommunikationsafdelingen forventer og hvordan IT-afdelingen skal håndtere det.
 1. Er du klar?
  Det er svært at gardere sig mod alt. 3. parts komponenter virker ikke altid efter hensigten, derfor er det vigtigt at planlægge hvordan mange besøgende skal håndteres og hvordan en evt. køstrategi kan se ud.
 1. Er alt gennemtestet?
  Test om alting fungerer optimalt, overvåg responstider og om din webshop er skaleret til den forventede mængde besøgende – her er det ikke kun serverkapacitet der spiller en rolle og er afgørende for den samlede performance. Oftest er det databasen og forskellige 3. parts komponenter, der forårsager nedbrud.
 1. Er køstrategien på plads?
  Forhold dig strategisk til hvordan situationen skal håndteres. Skal webshoppen altid overvåges og aktivere køsystemet automatisk? Hvilke budskaber skal fremgå på en køside? Skal kunderne tilbydes rabat eller andre fordele imens de venter?

Online køsystemer kan være med til at håndtere massive slutbrugerbelastninger i forbindelse med populære begivenheder og aktiviteter på internettet.

 

Skriv et svar