Arkiver

HardwareNyheder

Rokoko tager startup-scenen med storm

Det danske startup Rokoko, som har opfundet konceptet Animotion, har netop åbnet op for salget til et nyt show, som de kommer med i efterårsferien 2015. Derudover har virksomheden oplevet positive resultater i forhold til at teste konceptet af som behandlingsværktøj til børn med autisme. Af Christina Klavsen

I starten af 2014 opfandt Rokoko animationskonceptet Animotion baseret på deres egen unikke, sensorbaserede motion capture-teknologi. En teknologi, der potentielt kan disrupte hele den eksisterende motion capture-industri, da den kan produceres for under 1/20 af, hvad lignende systemer koster på markedet i dag. Ved hjælp af Animotion tager Rokoko det bedste fra film, teater og computerspil og kombinerer det med eventyrlige fortællinger i en samlet oplevelse, hvor publikum får mulighed for at interagere og snakke med animerede karakterer.

I efteråret sidste år turnerede Rokoko med forestillingen Hemmelighedernes Planet. Formålet med turnéen var at få testet systemet af i praksis. Det gjorde de med 22 forestillinger på 9 dage i 15 forskellige byer over hele Danmark. Efter den meget ambitiøse tour forklarede direktør og stifter Jakob Balslev:

“Med Hemmelighedernes Planet føler vi, at vi endegyldigt har fået bevis for, at vores opfindelse har rigtig stort potentiale. Med alle vores dyrebare erfaringer i bagagen går vi nu tilbage i laboratoriet og arbejder videre på forestillingen. I januar åbnede vi op for en ny turné i efterårsferien 2015, og salget går strygende.”

Læs også: DTC åbnede dørene til 14 lyn-pitches der imponerede

Meget mere end underholdning

Udover at kunne revolutionere underholdningsbranchen har konceptet også vist sig at have potentiale som behandlingsværktøj for børn med autisme. Børn med autisme oplever nemlig en særlig stærk relation til de animerede universer, og igennem denne relation kan de åbne op for sider, som de ellers er for menneskesky til at vise. I oktober sidste år gennemførte Rokoko en workshop med det formål at bekræfte dette potentiale.

“Resultaterne var overvældende positive. De to børn, der deltog i workshoppen, viste sider af sig selv, som hverken deres forældre eller psykologerne havde set før. De smilede, tog initiativ og interagerede på et helt nyt niveau,” fortæller Jakob Balslev

Også overlæge Niels Bilenberg og Phd-forsker Cathriona Cantio, som er de to personer, Rokoko samarbejder med fra Syddansk Universitet, er begejstrede for resultatet.

Både Niels Bilenberg og jeg ser et stort potentiale i vores samarbejde, og vi tænker, at vores Cathriona-cantio-150x150fælles projekt kan få international banebrydende karakter indenfor behandlingen af autisme. Aktuelt findes der ikke validerede videnskabelige metoder til behandling af kernesymptomerne indenfor autisme spektrum forstyrrelserne, men vi har forhåbninger om, at denne form for behandling kan hjælpe børn med denne diagnose. Samtidig er der et stort udviklingspotentiale, så behandlingsformen på sigt ville kunne implementeres på andre alders- og diagnosegrupper, udtaler Phd-forsker Cathriona Cantio.

World Startup Competition

I efteråret 2014 var Rokoko blandt finalisterne ved Danish Tech Challenge. Derudover vandt virksomheden i 2013 Creative Business Cup, og blandt andet takket være denne sejr blev de udtaget som Danmarks deltager i sidste års topmøde, Startup Nation Summits 2014. Her var virksomheden en del af hovedattraktionen, World Startup Competition, hvor 46 lande havde udvalgt ét startup som repræsentant for det enkelte lands evner inden for iværksætteri.
Det var en fantastisk uge, og vi fik et stærkt og meget værdifuldt forhold til mange af de andre deltagere. Alle 46 virksomheder havde vundet iværksætterkonkurrencer i deres hjemland, så feltet var ekstremt stærkt, og vi var helt klart blandt de nyeste og ”mindste” virksomheder. Uden at vi skal trutte for meget i vores eget horn, kan vi vist godt sige, at vi efterlod os et rigtig godt indtryk og hurtigt blev udråbt til et af fremtidens store håb,” siger Jakob Balslev.

Rokoko-holdet er stødt voksende

Gennem økonomisk støtte fra Nordisk Film Fonden, Innobooster og DTU er Rokoko-staben gennem de seneste måneder blevet udvidet med tre medarbejdere i form af en antropolog, en robotingeniør og en performance designer, samt to praktikanter fra henholdsvis Goldsmith i London og International Business & Politics på CBS.

Jakob Balslev Rokoko”Fundamentet i vores virksomhed er den særlige kombination af kunst og teknologi. Heri ligger der en kæmpe værdi, men det kræver samtidig et stort hold at kunne favne så bredt. Vi har været igennem en stor rekrutteringsproces for at finde folk, der kan arbejde som et team på tværs af deres vidt forskellige fagligheder. Med denne seneste tilgang til holdet føler jeg, at vi nu har en ekstremt stærk og alsidig gruppe mennesker, og jeg føler efterhånden kun, at fantasien sætter grænser for, hvad vi kan opnå, hvis vi spiller vores kort rigtigt,” siger Jakob Balslev.

Skriv et svar