Arkiver

Nyheder

Kan Kiloo løfte arven fra Subway Surfers med Stormblades?

Danske Kiloo offentliggør deres nyeste spil: action rollespillet (RPG) Stormblades. Men kan det overgå den tidligere kæmpesucces Subway Surfers? Af Josefine Maria Hansen

Den danske spiludvikler og -udgiver Kiloo har nu officielt annonceret deres nyeste spil, Stormblades. Et spil der ser ud til at blive et ambitiøst “hack’n’slash” rollespil a la Infinity Blade med dertil hørende imponerende visuals.

Det nye spil signalerer en ny retning for den danske spiludviklingsvirksomhed, der lader til at forsøge sig med nye genrer og formater i deres jagt på det næste mobile hit.

Det nye spil er skabt i samarbejde med canadiske Emerald City Games. Ifølge et opslag på det danskeSS forum for spiludviklere, spiludvikling.dk, er det dem, der har været ansvarlige for størstedelen af skabelsen af selve spiluniverset, mens Kiloo har stået for den overordnede direktion, finish, meta-game og marketing.

Kiloos mest kendte succes er det mobile hit, Subway Surfers, der sidste år førte til at Børsen kårede Kiloo som “Årets vækstvirksomhed”. Subway Surfers blev ellers i virkeligheden udviklet af SYBO games, som senere indgik partnerskab med Kiloo.

Kiloo skifter spor?

Til trods for Subway Surfers’ overvældende økonomiske succes har SYBO siden besluttet at udvikle fremtidige titler selv, udenfor partnerskabet med Kiloo. Kiloo er derfor nødsaget til at finde navnet til opfølgeren på Subway Surfers selv.

KilooIndtil videre har det virket som om, Kiloo ikke ønsker at fortsætte i samme spor som Subway Surfers med offentliggørelsen af det manager-baserede monster fighter-spil Smash Champs, sidste år. Og med Stormblades, der figurerer i RPG-lite genren, virker de til at være fast besluttede på at få succes i andre genrer.

Blandt investorer er der også tvivl, om hvor vidt Kiloo har, hvad der skal til for at blive de nye Rovio eller Supercell. I et tidligere interview fortalte investeringsmanager Nikolaj Nyholm fra Sunstone Capital til Nordic Game Bits at han tvivlede på, at Kiloo har evnerne til at følge op på Subway Surfers-succesen selv.

Blades of Brim

SYBO derimod har med deres næste spil valgt at følge i fodsporene på deres tidligere succeser. Et par gameplay videoer af deres kommende spil, Blades of Brim, har allerede floreret på nettet, og de er blevet test-lanceret i iTunes App Store. Her kan man se et gameplay og en grafisk stil, der ligger meget tættere på Subway Surfers end nogen af Kiloos hidtidige andre tilbud.

Skriv et svar