Arkiver

EventsNyheder

Danske Camilla Ley Valentin i europæisk Top 50

Den danske iværksætter Camilla Ley Valentin, der er medstifter og CCO i Queue-it, er netop blevet kåret af Inspiring Fifty til én af de halvtreds mest inspirerende kvinder i Europa i teknologibranchen. I den forbindelse har den britiske premierminister inviteret til rundbordssamtale om udfordringerne for europæiske kvinders indtog i tech verdenen. Af Pia Ella Elmegård

Inspiring Fifty er et paneuropæisk program, der identificerer, opmuntrer, udvikler og promoverer kvinder i ledende stillinger i teknologibranchen. I juryen sad tre kvinder – en fra Amazon, en fra CNN og en fra Inspiring Fifty initiativet, og de pegede alle på danske Camilla Ley Valentin.

I løbet af 2014 har Inspiring Fifty bedt deres store netværk af professionelle, journalister og følgere på de sociale medier om at nominere kvinder, som både fungerer som rollemodeller, men som også er inspirerende for andre. Camilla Ley Valentin er medstifter af danske Queue-it, der har skabt et software til online kø.

CamillaLeyValentinCamilla er en stærk kvinde i en mandsdomineret tech verden

I slutningen af 2013 ramte Queue-it et brugertal på 250 millioner rundt på hele jorden, og i slut 2014 ramte de milepælen 500 millioner transaktioner gennem deres kø-system, som blandt andet holder SKAT.dk fra at gå ned i disse travle dage, hvor vi alle gerne vil vide, om vi har restgæld eller penge til gode.

Læs også: Queue-it runder 500.000.000 transaktioner

Det europæiske initativ Inspiring Fifty modtog en liste med flere hundrede nominerede på tværs af teknologibranchen af både iværksættere, erhvervsledere, akademikere og politiske beslutningstagere.

Derefter blev listen filtreret ned til 150, hvorefter en jury – bestående af blandt andre Ellenore Angelidis fra Amazon, Nina Dos Santos fra CNN og Janneke Niessen fra Inspiring Fifty – bedt om at analysere de tilbageværende emner.

Jeg er både ydmyg og positivt overrasket over de resultater, som hver enkelt af de nominerede har leveret, men Camillas fokus og engagement står for mig som noget helt særligt. Med hendes store indsats i en mandsdomineret verden og hendes vedholdende engagement for at få flere kvinder ind i teknologibranchen – kunne jeg ikke forstille mig en bedre rollemodel,” siger Janneke Niessen, med-initiativtager og jurymedlem i Inspiring Fifty.

“Den skarphed og dedikerede indsats, som Camilla og andre i industrien viser, er hvad, der skal til for at skabe vedvarende forandringer – både for denne generation, men også den efterfølgende.

Rollemodeller mod kvinders udfordringer i tech

På vegne af den britiske premierminister og Inspiring Fifty var Camilla Ley Valentin, sammen med de øvrige kvinder på listen, inviteret til en rundbordsdiskussion i Downing Street nr. 10.

Jeg er beæret over at være med på listen, og jeg ser frem til at møde de andre kvinder og deltage i rundbordsdiskussionen i Downing Street nr. 10,” siger Camilla Ley Valentin, og fortætter

Diskussionen vil fokusere på de initiativer, som vi mener regeringerne kan påtage sig for at forbedre Europas digitale økonomi samt de muligheder og udfordringer, som kvinder i teknologibranchen står over for; noget der står mit hjerte nært.

Ved arrangementet deltog de halvtreds europæiske kvinder også i mentorsessioner med unge kvinder, som gerne vil ind i branchen, og som ser kvinder som Camilla Ley Valentin som deres rollemodel.

Læs også: Everplaces deles i to og Tine Thygesen tager en pause

I sidste uge afholdt IBM eventet “Pink in tech” i Founders House, Startup Village CPH, der netop havde Camilla Ley Valentin på talerlisten sammen med erfarne Tine Thygesen og Gulnaz Khusainova fra EasySize, der har fløjet verden rundt og vundet et utal af pitch priser det seneste år. Eventet handlede netop om at inspirere flere kvinder til at gå ind i denne – endnu – mandsdominerede tech verden.

Skriv et svar