Arkiver

EventsNyhederUngt Tech

Flere digitale ideer ved DM i Entreprenørskab

En multifunktionel nødhjælpskasse løb med førstepladsen, hvor flere digitale ideer var blandt de nominerede.

Af Torben Kloster

Forskning viser, at jo tidligere man kommer i gang med at tænke innovativt, desto større effekt har det senere i livet. Det kæmper Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise for at realisere. Blandt andet med DM i Entreprenørskab for grundskoleelever.

Danmarksmesterskabet blev afgjort den 9. april i festsalen på Odense Rådhus. 20 hold havde kvalificeret sig til finalen, hvor der skulle findes en vinder i fire kategorier samt en samlet vinder. I alt havde omkring 1000 elever på 8. – 10. klassetrin deltaget i konkurrencen.

Den endelige sejr gik til en gruppe fra Vesterdal Efterskole i Nr. Aaby. De havde opfundet en nødhjælpskasse, der både kunne transportere nødrationer til katastroferamte områder, og samtidig kunne slås ud til en seng.

”Det er tydeligt, at eleverne her i dag har lagt et stort og seriøst arbejde i deres projekter og niveauet har været imponerende højt. Det tegner lyst for fremtiden,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise i en pressemeddelelse.

Hjemmeside med bevægelse
Blandt de fire kategorivindere var der en enkelt, der havde digitalt udgangspunkt. En gruppe fra Kirkebakkeskolen i Vejle, der vandt i kategorien ’Bevægelse’, havde udviklet ideen til en hjemmeside, der skal hjælpe elever til at bevæge sig mere. Den nye skolereform kræver 45 minutters bevægelse i undervisningen, men gruppen fra Vejle oplevede ofte, at deres lærer manglede inspiration til, hvordan eleverne skulle være aktive. Derfor indeholdt deres hjemmeside en række ideer til, hvordan man integrerer de 45 aktive minutter i undervisningen.

På det teknologiske område var også ideer som en chathjemmeside, der skulle forbedre elevers evner inden for fremmedsprog; en teknologi, der gør det muligt at betale for varer via fingeraftryk; en app, der gør lokalpolitik mere tiltrækkende og en række andre.

Den samlede vinder fik en pengepræmie på 5.000 kroner samt 10.000 kroner til oplevelser for hele klassen. Læs mere om alle de nominerede ideer her.

Skriv et svar