Arkiver

Nyheder

Gæsteindlæg: Designovergangen fra desktop til mobil

I dag oplever mange brugere slet ikke websites fra en desktop, men kun fra en smartphone. Det tvinger designere til at tænke mobilt fra starten, hvilket kan give begrænsninger – men også muligheder.

Af Torben Kloster

At mobilen bliver brugt mere og computeren mindre er efterhånden en slidt vending. Men netop fordi det er velkendt fakta for alle, bør designere være opmærksomme på det allerede fra start under udviklingen af et online produkt.

Det mener Vertica.tv, der formidler tips og erfaring til alle, der er interesserede i digitalt iværksætteri. De taler om konceptet Mobile First, der handler om, at man i dag skal designe til mobil først, mens de større skærme kommer senere i processen.

I indslaget herunder fortæller Henning Nielsen, der er UX-konsulent hos Vertica A/S, at man ikke skal se udviklingen som en begrænsning. For selv om der ikke er de samme muligheder på mobil som på desktop, tvinger Mobile First designeren til at tænke på overblik fra starten. Man skal designe noget, der fungerer godt og overskueligt på mobil først – så kan man udvide med desktop-funktioner, når det grundlæggende er på plads.

Se indslaget herunder.

Skriv et svar