Arkiver

EventsNyheder

Her er de danske vindere af Nordic Startup Awards 2015

Foto: Jon Wright

Den årlige prisregn over danske opstartsvirksomheder skete under TechBBQ 2015 i Operahuset i København onsdag eftermiddag. Blandt andet årets stifter og årets startup blev kåret.

Af Torben Kloster

Hvert år hyldes Nordens iværksættere til Nordic Startup Awards. Den danske delfinale løb af stablen onsdag eftermiddag til TechBBQ 2015 i Operahuset i København. I alt skulle 10 priser uddeles, og vinderne kæmper om at vinde den store nordiske finale, hvor startup-miljøet i Norge, Finland, Island, Sverige og Danmark bliver hyldet.

Prisvinderne i den danske finale var følgende:

Årets startup-journalist: Neil Murray, The Nordic Web
Prisen som årets startup-journalist går til en formidler, som har stor indflydelse og er meget vigtig for økosystemet for opstartsvirksomheder. Neil Murray fik prisen, fordi han har været i stand til at samle Norden og fortælle alle de gode historier, som er at finde i iværksættermiljøet. Desuden var han nomineret i alle de skandinaviske lande, hvilket beviser, at han arbejder for at samle Norden.

Årets udviklingshelt: Jacob Tjørnholm, Gomore
Prisen som Årets udviklingshelt går til en person, der har udviklet et stærkt værktøj eller produkt, som har været med til at skabe ekstra værdi for iværksættermiljøet. Jacob Tjørnholm fik prisen, fordi hans tekniske færdigheder har gjort Gomore til en af de førende bruger-til-bruger biludlejninger.

Årets stifter: Christian Wylonis, Fitbay
For at gøre sig fortjent til prisen som årets stifter, skal man have en virksomhed, der udviser sund finansiel struktur og god kundevækst. Christian Wylonis modtog prisen, fordi han er en inspirerende leder, der leder sin virksomhed på meget beslutsom og beundringsværdig vis.

Årets professionelle investor: Accelerace Invest
Prisen som årets investor går til en person eller virksomhed, der har laveste de stærkeste investeringer og været skarpest til at spotte potentiale. Accelerace Invest fik prisen, fordi de har en enestående forståelse af markedet.

Årets Kontorfælleskab: Startup City
For at blive kårets som bedste kontorfællesskab, skal man skabe et miljø, der motiverer innovation og sund vækst. Startup City fik prisen, fordi de er meget vigtige for iværksættermiljøet i Aarhus, og skaber rum til kreativitet.

Årets Accelerator: Next Step Challenge
Prisen  gives til den accelerator, der i løbet af året har skabt det bedste miljø for vækst og innovation – ikke mindst finansielt. Prisen gik til Next Step Challenge, fordi de tilbyder et skub i den rigtige retning til en bred vifte af opstartsvirksomheder.

Årets Startup: Falcon Social
Prisen får årets startup gives til den opstartsvirksomhed, der har vist den bedste udvikling over det seneste år. Det kan være i form af vækst, indvirkning, salg, produkt og service. Falcon Social er vokset markant i løbet af 2014 og har for nylig modtaget en investering på mere end 100 millioner kroner.

Årets Newcomer: Unipegma
For at gøre sig aktuel i denne kategori, skal virksomheden være mindre end et år gammel, men stadig kunne byde på en imponerende track-record. Unipegma er en virksomhed, der arbejder for at lave et “spotify for studiebøger”.

Årets Bootstrapped: Washa
I denne kategori gælder samme kriterier som til “Årets Startup”, dog skal virksomheden udvikle sig uden nogen form for finansiering udefra. Washa er en service, der vasker og leverer tøj for folk, der ikke ønsker at bruge tid på den slags selv.

Årets Sociale Startup: Be My Eyes
Her skal virksomheden have et produkt eller en service, der i løbet af 2014 har oplevet stor indflydelse eller vækst på det sociale iværksætter-område. Be My Eyes er en app, der via smartphonekameraer giver folk mulighed for at hjælpe blinde med at se.

Udover æren som prisvinder medfølger der også et gavekort til Amazon Web Services på 100.000 kroner.

Den endelige finale løber af stablen tirsdag den 26. maj i Helsinki. Her skal de danske vindere op mod vinderne fra resten af de nordiske lande.

1 kommentar

Skriv et svar