Arkiver

Nyheder

Anders Kloster: Om at gå fra corporate til startup

Anders Kloster, Director of Finance & Legal i Falcon Social, havde arbejdet seks år i corporateverdenen, med en god stilling, gode fremtidsperspektiver, gode penge og et godt sikkerhedsnet. Men han valgte at satse det hele, da han en dag blev ringet op og tilbudt et job hos startupvirksomheden Falcon Social. Et genialt karrieretræk, siger han i dag. 

Af Josefine Maria Hansen

”Når man sidder fire mand og er enige helt fra start, så kommer man ikke så ofte op med de geniale løsninger”.

Efter seks år som konsulent i en af verdens største revisions- og konsulentvirksomheder, med god løn, trygge rammer og lovende fremtidsperspektiver besluttede den nu 26-årige Anders Kloster at satse det hele og springe ud i startupverdenen.

Han havde fået et opkald fra founderen af startupvirksomheden Falcon Social, en social media management platform til enterprise virksomheder, der tilbød ham en stilling som deres nye økonomichef. Og da han længe havde gået med en rastløs kriblen i benene efter at komme bredere ud og udvide sin metier, kunne han ikke få sig selv til at sige nej. For hvis ikke nu, ”hvornår fanden så?”
Anders-1024x1024
”Jeg havde længe gået med en sult efter at komme bredere ud og komme tættere på beslutningsprocesserne og et reelt produkt – tættere på der, hvor det virkelig sker. Når du arbejder i en
corporatevirksomhed bliver du meget specialiseret i specifikke ting, men du er sjældent med til at føle effekten af det, du gør. Du er aldrig med i den endelige eksekveringsprocess,” fortæller Anders Kloster, der havde fået kontakt til Falcon Social gennem sit arbejde som konsulent, hvor han havde haft dem som klienter.

Ikke desto mindre var Anders glad for sit job og havde, inden han modtog opkaldet fra Falcon Social, ingen planer om at forlade corportateverdenen. Tilbuddet ramte ham som en bombe, og der var mange ting han måtte overveje og folk han skulle snakke med, før det endelige, men dog til den tid stålsatte “ja” faldt.

Det uomgængelige spørgsmål: hvad med sikkerheden?
At sige farvel til corporateverdenens trygge rammer, gode løn og sikre fremtidsperspektiver til fordel for et job i den mere usikre startup-verden er nemlig ikke noget, man bare lige gør. Det kræver is i maven.

Er det nu det rigtige at gøre? Tager jeg munden for fuld? Hvad med sikkerhed og fremtid?, var blot nogle af de mange spørgsmål Anders Kloster stillede sig selv, inden han besluttede sig for at takke ja til jobbet.

“Jeg havde jo det her fantastiske job i corporateverdenen og havde faktisk sikret mig en rigtig fin karriere, hvis jeg bare – groft sagt – holdt ud lidt endnu. Men det var på den anden side også noget super tiltrækkende ved at hoppe ud i startup-verdenen. Så det var en sindssyg svær beslutning,” fortæller Anders Kloster, der havde lange snakke med sin familie om den store usikkerhed ved at forlade sit corporate-job til fordel for en startupvirksomhed.

Men hvorfor så gøre det?
Valget endte dog med at falde på startup-verdenen og Falcon Social. Et valg han siden da ikke har fortrudt én eneste gang og i dag beskriver som et “genialt karrietræk”.

”Jeg ser det som et rigtig sundt træk at prøve kræfter med startup-verdenen nu. Jeg tror, det er noget, som jeg uden tvivl vil kunne komme til at drage nytte af, hvis jeg i fremtiden skulle beslutte mig for at vende tilbage til corporateverdenen,” fortæller Anders Kloster og fortsætter:

“Det er jo to vidt forskellige verdner, der giver dig forskelligt perspektiv, viden og erfaring, hvilket jeg tror er super værdifuldt. Især hvis man formår at kombinere erfaringerne og tage dem med sig, uanset hvilken verden man beslutter sig for at blive i. I det lange løb vil det give mig et alsidigt CV med stor arbejdserfaring fra begge verdner og masser af differentieret viden at bidrage med”.

Anders Kloster så altså springet fra corporate til startup som et strategisk træk, der vil gøre ham endnu mere interessant for begge verdner i fremtiden.

”I mit tilfælde, som konsulent i corporateverdenen, har jeg været ude at snakke med over 50 virksomheder om året, og derved erfaret mange variationer af forretningsprocesser og måder at drive  virksomhed på. Den viden og erfaring er interessant at bringe ind i startup-verdenen, fordi opstartsvirksomhederne jo forhåbentligt skal vækste rigtig meget, og derfor er nødt til løbende at tilpasse sin måde at drive virksomheden på. Det er noget, jeg kan se, jeg har kunnet bidrage med,” fortæller Anders Kloster.

Livet i startupverdenen
Anders Kloster indrømmer at han til tider godt kan savne corporateverdenen, men at den diversitet, selvstændighed og i sidste ende frihed, som startup-livet hos Falcon Social tilbyder ham, ikke er noget han i den nærmeste fremtid ønsker at opgive.

”Jeg kan godt savne corporateverdenen, men hvad jeg har mulighed for at gøre her, er simpelthen så sindssygt spændende. Jeg er meget mere på egen hånd, og har fået muligheden for at gøre rigtig mange nye ting, fordi man arbejder på en helt anden måde. Der er langt mere teamwork, langt mere – og det er en af de store ting, jeg først har opdaget, efter jeg er kommet til – diversitet, end der er i at arbejde i en corporatevirskomhed,” siger Anders Kloster.

“Førhen var jeg vant til at arbejde sammen med folk, der var ligesom mig. Man havde ligesom indarbejdet et fælles finanssprog m.m. Nu er der enormt meget kulturel og professionel differentiering. Vi kommer med alle mulige baggrunde i forhold til det vi laver, hvilket giver en helt ny dynamik og en vildt god kulturforståelse i en forretningsmæssig sammenhæng”.

Man må tænke kreativt og udfordre sin tilgang til tingene
Også selve kommunikationen internt i virksomheden har været en spændende udfordring for Anders. Noget han både har fået personligt og professionelt udbytte af. Her kan man nemlig ikke slippe afsted med bare at tale i det ”interne finanssprog”, og forvente, at alle forstår eller er enige. Man er nødt til at sætte sine tanker i et større perspektiv, udfordre sin egen tilgang og tænke kreativt i forhold til, hvilket forum et emne bliver diskuteret i.

”Det er ikke længere bare et spørgsmål om, at jeg skal sige, hvad jeg mener, og så forstår folk det. Nu skal jeg finde ud af, hvordan jeg taler til folk, der ikke kommer med den samme tilgang, som jeg gør, og det giver nogle sindssygt spændende perspektiver til de diskussioner, man har og de løsninger, man kommer op med,” fortæller Anders og fortsætter:

“Når man sidder fire mand og principielt set er enige helt fra start, så kommer man ikke så ofte op med de geniale løsninger. Så det har virkelig været en øjenåbner for mig på mange punkter – både personligt og professionelt. Men også en kæmpe udfordring, når du kommer fra noget meget firkantet, hvor folk er blevet skolet i den samme retning”.

“I et startup bliver man udfordret i langt højere grad– især på sin tilgang til tingene,” fortæller Anders Kloster.

 

 

 

Skriv et svar