Please assign a menu to the primary menu location under menu

Arkiver

GuideNyhederSoftware

Hvad Forecast.it fik ud af fem uger i sauna

Det danske startup Forecast.it er det første danske startup der er sluppet igennem nåleøjet og er blevet optaget af den prestigefulde, finske accelerator-program Startup Sauna. Her fortæller de hvad de lærte af at være med.

Projektstyrings-startuppet Forecast.it er netop vendt hjem til Danmark efter fem uger i en af Europas mest prestigiøse acceleratorprogrammer, nemlig Startup Sauna i Finland. Her har de fået input og feedback fra mere end 60 virksomheds-coaches og deltaget i workshops samt adskillige relaterede events.

Ifølge Dennis Kayser, CEO og medstifter i Forecast.it, fik startuppet en masse erfaring, læring og gode oplevelser med sig hjem.

Skulle igennem flere nåleøjer

Dennis Kayser fortæller, at ideen til overhovedet at søge om deltagelse i programmet kom fra en rådgiver og potentiel investor, som mente, det ville være en god ide for startuppet at videreudvikle deres virksomhed gennem acceleratoren – hvis de altså kunne blive optaget!

”Vi blev udvalgt til det første pitch, som foregik over Skype. Her var vi blandt de to startups, der gik videre fra Skype-runden i Danmark og blev fløjet til Finland for at deltage i endnu en pitch-konkurrence,” fortæller Dennis Kayser om den yderst grundige udvælgelsesproces.

Forecast.it gik også videre fra pitchet i Finland og var dermed blandt de cirka 40 teams, som nu skulle forelægge yderligere oplysninger om teamets kompetencer, forretningsmodel og så videre, for coachene som herefter udvalgte de 14 endelige deltagere til Startup Sauna-programmet.

Tætpakket acceleratorprogram

Forecast.it gik hele vejen gennem udvælgelsen og fik dermed mulighed for at bruge fem koncentrerede uger på at udvikle deres virksomhed.Dennis Kayser

”Det var en mulighed for at pudse vores pitch af, så det var let at sende til interesserede investorer, og når acceleratoren var overstået, ville vi kunne koncentrere os om produktudvikling, baseret på feedback fra coaches og potentielle kunder,” forklarer Dennis Kayser.

Selve programmet består at ugentlig coaching, pitching, forelæsninger, udvikling af forretningsmodellen og en god portion networking med potentielle partnere og kunder. Alt udført at erfarne iværksættere og professionelle inden for området.

Sved og læring

Der blev arbejdet på højtryk gennem de fem uger acceleratorprogrammet varede. Der blev gået i dybden med pitch-teknikken og materiale- og værditilbud.

”Vi har rykket os meget som virksomhed. Meget mere end vi kunne have gjort på så kort tid herhjemme, så på den måde var det helt sikkert tiden værd,” siger Dennis Kayser, som også har fået en flok nye forretningskontakter og har pitchet for mere end 15 nye investorer.

Det eneste der er tilbage nu er at føre den nye læring ud i livet.

”Vi skal arbejde på at fokusere vores produkt og kunde-udvikling og at skabe den nødvendige traction, så vi for alvor kan begynde at skaffe investeringer og ansætte flere folk,” mener Dennis Kayser.

”Vi er først lige startet. ”

Dennis Kayser anbefaler at bruge de fem uger i på at gå i Startup Sauna, for alle der får chancen.

”Det er svedigt, men man lærer også meget, ” smiler Dennis.

Startup Sauna acceleratoren har eksisteret siden 2010 og hjælper to gange årligt en flok talentfulde starups med at blive bedre virksomheder. Deltagerne er primært finske startups, men de senere sæsoner har Startup Sauna åbnet op for flere udenlandske deltagere.

 

 

 

Skriv et svar