Arkiver

DebatNyheder

Hvorfor har ambitiøse kvinder flade hoveder?

“Fordi de gennem hele livet er blevet klappet patroniserende på håret,” lyder svaret fra 81-årige Dame Stephanie “Steve” Shirley. Mød kvinden der startede en pionerende “all women”-softwarevirksomhed til en samlet værdi af $3 mia. i en tid, hvor kvinder hverken kunne køre bil, flyve eller sågar åbne egen bankkonto uden sin mands tilladelse. 

Da Dame Stephanie Shirley skulle have skrevet sin selvbiografi, var hendes udgivere forvirrede. Handlede bogen om Stephanie som ung jødisk krigsflygtning? Eller som en kvinde der iværksatte en high-tech softwarevirksomhed tilbage i 1960’erne – en virksomhed der blev børsnoteret og endte med at skabe jobs til over 8.500 mennesker? Eller om filantropen, der i dag giver betydelige pengesummer væk til velgørendehed?

Svaret var ganske enkelt, at den skulle handle om det hele. For Dame Stephanie Shirley er det hele og intet mindre.

Hør den enestående kvinde, krigsflygtning, softwareentreprenør, filantrop og meget mere fortælle sin utrolige historie i denne korte TED Talk. Hør hvorfor hun i en længere periode gik under navnet Steve, hvordan hun vendte op og ned på tidens forventninger til kvinder og hvordan hun gjorde 70 af sine kvindelige ansatte til millionøser tilbage i 1960’erne. Alt sammen lige her:

 

Skriv et svar