Arkiver

De små aktuelleNyheder

Hvad sker der, når vores computere bliver klogere, end os?

“Machine intelligence is the last invention that humanity will ever need to make”. Sådan lyder den lettere faretruende profeti fra den svenske filosof Nick Bostrom. Skal vi være bange?

Kunstig intelligens vokser sig klogere for hver dag, der går. Bare i dette århundrede tyder forskningen på, at en computer vil kunne være lige så ‘klog’ som et menneske. Herefter vil maskinen kun overhale vores intelligens. Maskiners intelligenskapacitet overgår nemlig den menneskelige med længder.

Som filosof og teknolog beder Nick Bostrom os i denne TED Talk, tænke os om i forhold til den verden, vi er ved at bygge lige nu – en verden drevet af tænkende maskiner. Han stiller det tankevækkende spørgsmål: Vil vores intelligente maskiner hjælpe med at bevare menneskeheden og menneskelige værdier – eller vil de udvikle deres egne?

En af de vigtiste tænkere i vores tid
Nick Bostrom er en svensk folosof kendt for at stille de store spørgsmål: Hvad skal vi gøre som individer og som art for at optimere vores langsigtede perspektiver? Vil menneskehedens teknologiske fremskridt ende med at blive vores undergang?

Siden 2005 har Bostrom været leder for Oxford Universitets Future of Humanity Institure, en forskningsgruppe bestående at matematikere, filosoffer og videnskabsfolk, der har til formål at udforske det overordnede perspektiv for menneskeheden og dennes fremtid. Han er blevet kaldt en af de vigtigste tænkere i vores tid.

Skriv et svar