Arkiver

BusinessNyheder

Markedsmodningsfonden skærer 6 uger af ansøgningsprocessen

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V)

Markedsmodningsfonden uddeler hvert år 135 millioner kroner til danske virksomheder, og har tidligere støttet startups som Volt og Penneo. Fonden har netop lanceret en ansøgningsproces, som er mere lig den proces virksomhederne kender fra private investorer.

Er din virksomhed på jagt efter kapital, investeringspartnere og medfinansiering, så har du måske den opfattelse at de offentlige fonde kan være en tung dansepartner at byde op?

Det gør Markedsmodningsfonden noget ved og tester nu en ny, mindre dokumenttung, mere dialogbaseret ansøgningsform, som internt er blevet døbt: New Public Funding.

”Fonden kører for første gang i efteråret en ny ansøgningsmetode, der frem for skriftlighed lægger større vægt på dialog med ansøger gennem telefonsamtaler og møder. Fondens bestyrelse har afsat en ramme på 25 mio. kr. til runden i efteråret,” fortæller fuldmægtig i Markedsmodningsfonden, Rune Scharff Andreasen.

Ansøgningsproces imiterer privat finansiering

Rune Scharff Andreasen understreger, at den dialogbaserede ansøgning er udviklet, så den ligner den proces virksomhederne møder i forbindelse med private investeringer.

”Markedsmodningsfonden indfører en ny dialogbaseret ansøgningsmetode, der tager udgangspunkt i den måde virksomheder normalt vil søge eksempelvis private investeringer og lån. Ansøgningsmetoden starter med en telefonsamtale og giver derefter mulighed for et møde med fonden,” forklarer han.

Den dialogbaserede ansøgningsproces skal sætte turbo på og skære ventetiden ned fra 16 uger til 10 uger.

“Regeringen vil gøre det lettere og hurtigere for små og mellemstore virksomheder at søge offentlige fonde. Derfor har Markedsmodningsfonden barberet ned på sagsbehandlingstiden og skruet en ny proces sammen, så virksomhederne kommer ind til et møde, hvor de kan fortælle om deres ideer i stedet for at skrive lange ansøgninger. Det er en administrativ lettelse, der kan mærkes”, siger erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Straks-udbetaling af midlerne

Udover en mindre dokumenttung ansøgningsproces skal den nye model også sikre, at virksomhederne får adgang til de tildelte midler, så snart deres ansøgning er godkendt. Tidligere er midler fra markedsmodningsfonden blevet udbetalt bagudrettet, ved halvårlige statusrapporteringer.

Det bliver der lavet om på nu. Virksomheden vil få udbetalt et beløb, så snart ansøgningen er godkendt. Midlerne bliver udbetalt i rater af 500.000 kr., og når pengene er brugt, indsendes revision af regnskaber, som udgør grundlaget for en ny rate på 500.000 kr.

Der er frist for ansøgninger til Markedsmodningsfonden gennem den dialogbaserede ansøgning den 7. – 14. september. Kriterier og procedurer for ansøgning kan findes via dette link.

1 kommentar

Skriv et svar