Arkiver

Nyheder

Iværksætterbørn skal på børneuniversitet

På skoleskemaet står der kreative processer, innovation og projektopgaver. Børneuniversitetet på Vesterbro er en lilleskole, hvor iværksætteri er katalysatoren bag skolens værdier: Vildskab, videnskab og fællesskab.

Hos Børneuniversitetet foregår dagens gang ikke på skolebænken, tvært imod. Hverdagen veksler mellem formelle og uformelle læringsrum, hvor børnene aktivt deltager. På Børneuniversitetet tages alternative undervisningsmetoder i brug, og alt lige fra ‘mindfulness’ til ‘coorperative learning’ er den del af børnenes indlæringsproces.

Står på tæer for at lære – uden at miste fodfæste
Lærernes primære mål er at klæde alle børn på, så de er i stand til at handle i den dynamisk verden, som venter på den anden side af skoleporten. ‘Learning by doing’ er vejen frem, og børnene står ofte på tæer for at lære, men uden at miste fodfæste.

Skolen anerkender især børnenes forskellighed, og gennem en projektorienteret arbejdsgang bidrager alle med netop deres kompetencer.

”Respekten for og accepten af forskellighed er den største værdi hos Børneuniversitetet. Musikalske børn spiller instrumenter, og nørdede børn bygger robotter – både forældre, lærere og elever accepterer, at folks interesser er forskellige”, fortæller Kenneth Geisshirt, der er tekniker i Realm.io, og hvis søn går på Børneuniversitetet.

Læs også: Nyt mobilspil leger med grænse mellem digitalt og fysisk rum

Altafgørende opbakning på hjemmefronten
Forældrene spiller en altafgørende rolle i skolens gang, både i og uden for undervisningen. Skolen forventer et stort engagement fra forældrenes side, uanset om det er arbejdsweekender eller som vikarer. Samarbejdet mellem lærer og forælder er især værdifuldt for skolens eksistens.

”Jeg skal deltage i robot-undervisning i efteråret, da jeg er programmør til hverdag. Vi forældre har både stor indflydelse, og pligter i forbindelse med vores børns skolegang” fortæller Kenneth, om sin rolle som forældre på skolen.

Læs også: Event: Iværksætteri i børnehøjde

Skoleleder Gitte Svenning er kaospilot, og står i spidsen for Børneuniversitetet, som har 270 elever fordelt på 10 årgange. Hvis du har fået øjnene op for Børneuniversitetet kan du besøge dem til åbent hus d. 5 November 2015.

Skriv et svar