Arkiver

IværksætterlivNyheder

Stadil: Jeg har aldrig mødt så skarpe folk som i tech-branchen

Christian Stadil startede med Hummel, men har efterhånden involveret sig i en håndfuld startups. Og han er kun lige begyndt.

”Vi står foran en ny industrialisering. Det er et Klondike, det her! Hvis vi snakker sammen igen om et halvt år, har jeg nok investeret i 4-5 nye, digitale startups,” siger Christian Stadil, der netop har investeret i det danske startup Woomio.

Han er mest kendt for at stå bag tøjet med de ikoniske vinkler og det bi-lignende logo, men efterhånden bruger Christian Stadil en tredjedel af sin tid på digitale og teknologiske startups. Og ifølge ham selv kommer teknologien kun til at fylde mere fremover.

”Alle grundsøjlerne i vores samfund – banker, detailhandel og så videre – har alle en digital fremtid,” siger Christian Stadil.

Læs også: Stadil og Nyengaard investerer i Woomio

Arven fra onkel Bjørn

Selv om man primært forbinder Christian Stadil med Hummel, så løber der faktisk teknologi-blod i hans årer.

”Jeg har egentlig ikke rigtig tænkt over det før, men det er nok min onkel Bjørn, der har sporet mig ind på hele tech-verdenen. Han arbejdede i sin tid for Texas Instruments i Dallas, hvor jeg gik i skole i en periode,” siger Christian Stadil og fortsætter:

”Han har nok kodet mig lidt til kærlighed for det teknologiske og digitale  – ligesom han i sin tid kodede mig til buddhismen.”

Et af de første, digitale projekter, Christian Stadil involverede sig i, var det nu lukkede site Engodsag.dk. Herigennem kunne man støtte velgørende formål, når man købte hos onlinebutikker. Hvis man for eksempel besøgte Amazon gennem engodsag.dk, kunne man få rabat på bøgerne – og rabatten blev så doneret til velgørenhed.

”Der var mange rigtig gode elementer i deres koncept. For mig handler det ikke om, at startuppet skal være højteknologisk – så længe konceptet er godt,” siger Christian Stadil.

Tandbørste-effekten

Siden da har han investeret i den online markedsplads Tradono, annoncerings-servicen AllUnite, tatoveringssitet Tattoodo og seneste affiliate marketing-værktøjet Woomio. Og selv om han er meget positivt stemt overfor digitale startups, investerer han bestemt ikke i hvem som helst.

”Jeg siger nej til rigtig mange ting. Hvis det er noget med en tung software ”back-end”, så er det nok ikke lige mig. Jeg vil hellere arbejde med noget ”front-end”, som jeg kan se for mig,” siger Christian Stadil og tilføjer:

”Jeg går altid ind som medstifter eller hovedinvestor. Når jeg går ind i et projekt, vil jeg have noget at skulle have sagt.”

Som for de fleste andre investorer, har holdet bag virksomheden stor betydning for, om Christian Stadils interesse bliver vakt. Men han kigger også på forretningsmodel, og så har selve produktet også en afgørende betydning.

”Jeg plejer at tale om tandbørste-effekten: Gør produktet verden til et nemmere sted at leve, og har jeg selv lyst til at bruge det mere end to gange?”

En ny industriel revolution

Christian Stadil sidder med mange steder, hvor han kan blive introduceret for fremtidens Danmark. Blandt andet i tænketanken Big Future, som udvikler realistiske og holdbare forretningsscenarier for dansk erhvervsliv. Derudover er han en del af panelet i ’Løvens Hule’ – den danske udgave af engelske Dragons Den – som bliver sendt på DR1 efter sommer. Med i panelet er også Jesper Buch fra Just Eat og Tommy Ahlers fra ZYB.

”Uden at afsløre for meget, kan jeg vist godt sige, at Tommy, Jesper og jeg kommer ud med nogle spændende projekter fra Løvens Hule. Så det kan man glæde sig til,” siger Christian Stadil.

Han er generelt meget optimistisk i forhold til teknologi-branchen. For eksempel hvordan software kan udvikle sig, uden det koster særlig mange ressourcer.

”For mange hænder gør ofte processer sværere, og kan ligefrem ødelægge gode ideer. Det gode ved software er, at det kræver meget få hænder at skalere op,” siger Christian Stadil.

Han understreger, at forandringsparathed er noget af det vigtigste i det moderne samfund. Netop her udmærker de digitale virksomheder sig.

”Jeg har aldrig mødt så skarpe folk, som i tech-branchen. De har et vanvittigt svarberedskab, og er hele tiden i stand til at tænke på kanten af boksen. Det er normalt noget, der kommer med alderen, men de her mennesker har det, selv om de er helt unge,” siger Christian Stadil og fortsætter.

”Vi er først lige startet. Vi står foran en ny industrialisering.”

Skriv et svar