Arkiver

Nyheder

TED Talk: Koblet på – men alene?

Som vi forventer mere af vores teknologi, vil vi da forvente mindre fra hinanden? Dette højaktuelle spørgsmål stiller psykolog og sociolog Sherry Turkle i denne TED Talk.

“For et øjeblik siden, sms’ede min datter, Rebecca mig og ønskede held og lykke. I sms’en stod der: Mor, du styrer.” Det elsker jeg. At få den besked var lige som at få et knus. Så der har vi sagens kerne. Jeg er personifikationen af sagens paradox. Jeg er en kvinde, som elsker at få sms’er og som nu skal fortælle jer at der kan være et problem i at få for mange af dem.”

Sherry Turkle studerer, hvordan vores gadgets og online personaer langsomt redefinerer menneskelig kontakt og kommunikaiton – og beder os om at tænke grundigt over de nye former for kontakt, vi ønsker at have i fremtiden.

Hør mere her, i denne højaktuelle TED Talk:

Siden sin banebrydende bog fra 1984: The Second Self: Computers and The Human Spirit, har psykolog og sociology Sherry Turkle studeret, hvordan vores teknologi forandrer ikke bare, hvad vi gør, men også hvem vi er. I sin senere bog fra 1995: ‘Life on the Screen: Identity in the Age of the Internet’, undersøger hun, hvordan internettet har bragt nye muligheder for at udforske identitet.

Skriv et svar