Arkiver

BusinessNyhederUngt Tech

Løve-pitch gav pote for Washa

Platform startup Washa

Christian Stadil, Tommy Ahlers og Jesper Buch har sammen investeret 1,5 millioner kroner i startuppet Washa, der leverer “on demand” vask- og rens.

Investeringen skete i forbindelse med DR’s TV-program ‘Løvens hule’, der rullede over skærmen første gang i går aftes.

De fem investorer – eller løver, som de kaldes i forbindelse med DR-programmet, var imponerede af det pitch Washa-stifterne Karim Ben M’Barek og Jannick Christensen leverede. Dog var der en smule bekymring om hvorvidt den nylige investering fra vaskerigiganten Berendsen ville opsluge majoriteten af overskuddet i startuppet.

Læs også: Dansk vaskerigigant investerer i renseri-startup

En enkelt løve var så bekymret over Berendsens (som også har et uvist ejerskab i Washa) indflydelse på startuppet, at hun valgt at trække sig fra investeringsmuligheden. Det viste sig dog, at Berendsen sammen med deres investering hjælper startuppet med at skalere til de i alt 14 lande, hvor Berendsen opererer med rekordfart. Dette gør Washas mål om en omsætning på hele 50 millioner kroner om bare to år mere realistisk end først antaget.

Washa-stifternes tidligere arbejdsgiver Jesper Buch samt Tommy Ahlers og Christian Stadil blev enige om at lægge en halv million hver mod i alt 30 procent ejerskab i startuppet, og Washa-stifterne takkede ja til det tilbud på trods af, at de gav afkald på en større andel af startuppet, end de oprindeligt havde lagt op til.

Til gengæld har startuppet nu både en markedsledende virksomhed og tre meget erfarne erhvervfolk at trække på.