Arkiver

DebatNyhederUngt Tech

Dansk iværksætteri bremses af fremdriftsreformen

Dansk iværksætteri møder en kæmpe udfordring i Fremdriftsreformen. Samtidig med at reformen sætter hastigheden op på de studerendes uddannelsesforløb, bremser den også dansk iværksætteri. Antallet af nyere iværksættere bliver mindre, og det bekymrer Karina Rothoff Brix, som er leder af Danmarks største iværksætterhus.
Af Katja Thomsen

Fremdriftsreformen, som blev vedtaget i Folketinget i sommeren 2013, har til formål at fremskynde uddannelsesforløbet for de danske studerende. Detbetyder, at reformen presser de studerende hurtigt igennem deres studie med mindre fleksibilitet end førhen, og det presser de studerende, der tidligere har kunne drive iværksætteri ved siden af studiet.

Sætter en stopper for unges iværksætterdrømme
I takt med den manglende fleksibilitet, sætter tiltaget en stopper for de unges iværksætterdrømme, hvilket Karina Rothoff Brix, som er Managing Director i Danmarks største iværksætterhus for studerende, Copenhagen School of Entrepreneuership (CSE) bekræfter.

“Vi har de seneste år haft massiv vækst og interesse fra unge, håbefulde studerende med en iværksætter i maven. Desværre er denne tendens blevet kvalt af Fremdriftsreformen, hvor antallet af studerende, der ansøger om at starte virksomhed hos os på CSE for at få hjælp til at realisere deres idéer, er blevet halveret fra 276 til 132 ansøgere siden oktober sidste år,” udtaler Karina Rothoff Brix.

CSE er som nævnt Danmarks største iværksætterhus for studerende. Organisationens formål er at hjælpe unge studerende med at realisere deres iværksætterdrømme.

Fleksibiliteten er nøglen til dansk iværksætteri
Men med den tydelige tilbagegang i ansøgninger, kan Karina Rothoff Brix mærke hvor problemet opstår. Hun udtrykker:

“Det er ikke fordi, idéerne er blevet færre; de studerende har blot ikke tid og overskud til at starte virksomhed.”

Dermed mener Karina Rothoff Brix, at det netop er fleksibiliteten under uddannelsesforløbet, der giver unge studerende mulighed for at starte egen virksomhed under studiet. Fremdriftsreformen må siges at medføre en stopklods for netop denne fleksibilitet, og dermed mange studerendes drømme om iværksætteri.

Skriv et svar