Arkiver

NyhederPlatform

Scripler vil demokratisere e-bogen

Nu kan alle med en forfatterspire i maven udgive deres egne e-bøger uden først at skulle gennem nåleøjet i den hårde forlagsbranche. E-bogsudvikler og digital udgivelseskonsulent David Walther Birk har nemlig udviklet webapplikationen Scripler – et redigeringsværktøj, som gør det til en simpel proces at opsætte og udgive e-bøger selv.

Scripler er en ny dansk webapplikation, hvor alle, der har en interesse for at skrive, kan forvandle deres tekster til færdige e-bøger. Applikationen er bygget til at være let at bruge for alle.

Den første såkaldte alpha-version blev lanceret tidligere i år, hvor formålet var at skabe et værktøj, der kunne forenkle den ellers komplicerede proces det er at opsætte og udgive e-bøger. Nu, lidt over et halvt år senere, er den endelige version af Scripler så klar, og den byder på en række opdateringer, som skal forbedre den samlede brugeroplevelse.

Der er jo ikke raketvidenskab at lave en e-bog
Stifteren bag er e-bogsudvikler og digital udgivelseskonsulent David Walther Birk. Han har tidligere arbejdet i forlagsbranchen og det var her, han fik øjenene op for hullet i e-bogsmarkedet.

”Ideen til Scripler kom som følge af mit arbejde i forlagsbranchen. Jeg arbejdede i en periode hos Vandkunsten, et lille dansk forlag, hvor jeg udover at lave e-bøger en gang imellem hjalp til med at læse og vælge og vrage blandt de manuskripter vi fik tilsendt. Det blev til rigtig mange afslag – sådan er det jo i forlagsbranchen – men ikke nødvendigvis fordi det var dårlig litteratur. Det var bare meget få der passede til de krav forlaget stillede,” forklarer David Walther Birk.

Efterhånden begyndte dét at sætte tanker i gang hos David. Han mente ikke det kunne passe, at det skulle være så svært for folk at få udgivet deres tekster, når nu teknologien bag e-bogen var så forholdsvis simpel.

Han gik derfor i gang med at opbygge et team til at udvikle Scripler. I dag består virksomheden foruden David Walther Birk, af to dedikerede programmører, en designer og en kommunikatører, der alle deler en vision om at gøre produktionen af bøger mere demokratisk.

I fremtiden skal e-bogsmediet være for alle
Scripler adskiller sig fra andre tilgængelige e-bogsapplikationer på markedet ved at være en let tilgængelig service og ved at være billig. Som det ser ud i dag koster det alt imellem 500-3.000 kr. at få lavet en e-bog. Hos Scripler kan man enten gøre det gratis, hvis man kun vil udgive et begrænset antal bøger, eller købe en premium udgave, der giver mulighed for at lave op til ti bøger. Premiumudgaven koster 75 DKK om måneden.

Scripler har desuden gjort det let at lave et flot og professionelt layout til sin bog, så man ikke behøver at være typograf eller layouter for at lave en grafisk flot og professionelt udseende e-bog.

Godt nyt for demokratiseringen af bogsbranchen
Lanceringen af Scripler rammer den igangværende trend, hvor flere og flere er forfattere af deres egne budskaber. Dette er en tendens, der tog fart på de sociale medier, og som siden hen har udviklet sig til, at et stigende antal mennesker er indehavere af egne blogs. Den nyeste udvikling inden for trenden er selvpublicering, hvor flere og flere helt almindelige mennesker udgiver deres egne bøger.

Og det er den vej, som David Walther Birk ønsker at e-bogsmediet skal bevæge sig hen i fremtiden. Det er en alt for simpel teknologi, til kun at være for de få.

”Man kan sige at det lige så meget handler om at gøre det muligt for alle at udgive deres værker, som det handler om selve e-bogsmediet og hvordan vi synes det skal tage sig ud i fremtiden. Eftersom jeg arbejder med e-bøger, ved jeg hvor relvativt simpel teknologien bag mediet er. Derfor synes jeg ikke det giver mening, at det for det første skal være så svært tilgængeligt og for det andet så dyrt, hvis man vælger at gå uden om forlagene og udgive selv,” siger David Walther Birk.

”Hvis det f.eks. kostede 500 kr hver gang man ville lægge en video op på YouTube, så ville YouTube nok aldrig være blevet den store succes det er i dag,” forklarer han og tilføjer:

”Det er blandt andet det vi gerne vil gøre op med med Scripler. Vi ønsker at e-bogs mediet skal være en langt mere udbredt og demokratisk ting”.

Visionen: De facto redskabet for alle selvudgivere
Scripler lancerede deres første officielle version sidste søndag, men sitet har været åbent til at teste det sidste halve års tid, hvor omkring 1000 mennesker har testet det og givet feedback.

Nu håber David og teamet blot på at der kommer endnu flere brugere til sitet. Ambitionen er at nå ud til det internationale marked og målet er at bilve de facto redskabet for alle selvudgivere. Med udgangspunkt i et blik på det engelske marked, stoler David på sin ambition:

”Tager du det engelske marked er der alene de sidste 12 måneder udgivet over en million e-bøger på Amazon – folk der laver det selv eller betaler sig fra det i lille målestok. Og det er bare det engelske marked. Så det er helt klart vores ambition at ligge i det felt,” fortæller han til Trendsonline.

“Den rigtige early stage investor”
Indtil nu har Scripler været bootstrapped fra egen lomme og med hjælp fra familien. Nu søger de efter en early stage investor – “den rigtige early stage investor” som David Walther Birk forklarer.

”Vi vil gerne finde en investor vi kan indgå et godt partnerskab med. En der også kan rådgive. Derfor leder vi ikke bare efter en investor men den helt rigtige. Vi har været ude at snakke med nogle forskellige, men det er en kontinuerlig proces,” fortæller han.

Skriv et svar