Coworking spacesNyheder

Danish Startup Council skal trække udenlandsk kapital til Danmark

Nyt råd skal tiltrække udenlandske venture selskaber til Danmark og præsentere dem for den danske talentmasse i startupmiljøet. Danish Startup Council fik del i Erhvervsstyrelsens pulje til fremmelse af det danske iværksættermiljø.

Kontorfællesskabet på Holmen i København, Rainmaking Loft Copenhagen, har nedsat et sekretariat for deres nye initiativ Danish Startup Council.

Rådet har til formål at tiltrække udenlandske venture selskaber til Danmark og præsentere dem for udvalgte danske investeringsmuligheder. Gennem 12 events fordelt over de næste 12 måneder bliver udenlandske venture selskaber inviteret til at møde en række danske startups.

Medlemmer udvælger startuptalent
De danske startups bliver udvalgt at Danish Startup Councils medlemmer, der skal bestå af nogle af det danske startupmiljøs nøglepersoner og -organisationer, der har opbygget et indgående kendskab til økosystemets talentmasse over årene. Medlemmerne beslutter løbende, hvilket udvalg af startups, der skal eksponeres.

Foruden fysiske medlemsmøder vil forummets sekretariat gøre forarbejdet, der skal sikre, at fondene møder de startups, der er investeringsparate.

De første medlemmer af Danish Startup Council er udvalgt og inviteret af sekretariatet og repræsenterer en række aktører fra danske kontorfællesskaber, universiteter, foreninger, fonde og offentlige organisationer, der alle arbejder for mere og bedre iværksætteri i Danmark og har indgående kendskab til talentmassen. Der vil dog være en løbende medlemstilgang for community builders i startup miljøet, der deler missionen om at knytte iværksætterdanmark tættere til resten af verden. Antallet af medlemmer vil blive reguleret løbende.